Esimese saate teemaks on segaperekond. Kui sallivad me oleme võõraste suhtes, kes meie perekonda tuuakse? Mis saab siis kui lapselaps naaseb õpingutelt välismaal ühes tõmmu kallimaga? Kas see on vaid eestlaste probleem, kuidas tulla toime üha väiksemaks muutuva maailmaga? Ja mida arvavad sellest kõigest vene rahvusest inimesed meie keskel?

Ekspertide ridadesse esimeses saates kuuluvad etiketiõpetaja Maaja Kallast, kunstnik Heinz Valk, ajakirjanik Viktoria Ladõnskaja, psühholoogiline nõustaja Ülli Kukumägi ja kulturist Ott Kiivikas.

Saadetes lahatav teemadering on lai, alustades neist, mis kuuluvad meie ellu igapäevaselt, näiteks suhted partneri, laste ja vanavanematega, kuni nendeni, mis on küll sama põletavad, kuid mida millegipärast varjatakse ja välditakse nagu näiteks homoseksuaalsus ja võõraviha.

Igas saates on kolm lavastatud videoklippi.
Videolavastuste stsenaristi Villu Kanguri lähenemine teemadele on terav, humoorikas ja südamlik, lühilugude lavastajaks on Ain Mäeots. Näitlejad esimeses saates on Jim Ashilevi, Marta Laan, Marje Metsur, Väino Puura ja Eero Spriit.

Iga videolavastuse järel saab sõna stuudiosse kutsutud nn ekspertidekogu. Eksperte erinevatest eluvaldkondadest on igas saates viis. Saadetes on samuti stuudiopublik, kes on oodatud ka omalt poolt kogemusi ja arvamusi jagama.

Saade säutsub ka Twitteris!
http://twitter.com/midateiearvate

Saade eetris:
R 4. septembril kell 20.05,
kordus P 6. septembril 16.05 ja E 7. septembril 12.45

Saatejuht Maire Aunaste.
Stsenarist Villu Kangur, lavastaja Ain Mäeots, kunstnik-stilist Mari-Ann Mardo, grimeerijad Kairit Nieländer (Leesik&Nieländer), Mare Bachmann ja Siiri Lauri. Režissöörid Maire Radsin ja Marko Piirsoo, montaažirežissöör Andreas Lenk, juhtoperaator Jüri Suurevälja ja lavanstusklippide operaator Ants Martin Vahur, valguskunstnikud Jüri Hindremäe, Tõnu Simm ja Ringo Muhhin (Eventec), helirezissöörid Ago Preimann ja Peeter Määrits, saatepea animatsioonid Heiki Luts (Frost FX).
Produktsiooni assistent Elis Aunaste, toimetaja Anne Mäns, ERR tegevprodutsent Age Kraus, produtsendid Tarmo Kiviväli ja Maarek Toompere.