1. Tarbid liialt alkoholi

See punkt peaks olema ilmselge. Mis siis, et veinid-viinad on firma kulul, see ei tähenda, et peaksid olukorda mitme promillini ära kasutama. Jää väärikaks ja professionaalseks ka siis kui õhkkond on vabam. Veidi alkoholi ei tee sulle paha, aga ületa normi ja teed karuteene nii endale kui oma mainele.

2. Küsid palgalisa

Isegi kui sa tõesti tunned, et oled alamakstud ja isegi kui sa tõepoolest seda oledki, pole firmapidu koht, kus ülemusele külje alla pugeda ja vihjeid loopida. Ka tema tuli peole mõnusasti, vabalt ja tööväliselt aega veetma. Paned lihtsalt ennast piinlikusse ja ülemuse ebamugavasse olukorda. Ja kui tood põhjenduseks, et vajasid palgaläbirääkimisteks julgust väikesest veiniklaasist, siis... ilmselgelt ei väärigi sa seda.

3. Kutsud sõbrad peole

Kui tegu on -1 peoga, on su kaaslane enam kui oodatud, aga võtta endaga kaasa 3-4 semu avatud baari nautima… No ei! Esiteks on pidu korraldatud siiski firma töötajatele, kus kolleegid tahavad nautida üksteise seltskonda. Teiseks on see lihtsalt ja sulaselgelt labane ja ebaeetiline.

4. Ajad kolleegile ligi

Seksikas kolleeg on sulle juba ammu silma jäänud, nii et asud asja kallale. Aga… on see ikka hea mõte? Astuda esimene samm firma peol ja alkoholi mõju all? Kutsu ta parem kaine peaga kunagi välja, nii ei oota teid kumbagi ees piinlik pilgu peitmine esmaspäeval.

5. Lähed buffees liiale

Jipii, tasuta toit! Proovid kõike! Kolm korda! Ole nüüd, kes sind kasvatas? Selline ahnitsemine jääb silma ja ei jäta sinust head muljet.

6. Räägid tööjutte

Keegi, kordame, mitte keegi ei lähe firma peole sooviga seal tööjutte ajada. Seega kui sind jäi hommikusel koosolekul miski närima, jätka teemad kontoris, mitte baarileti ääres kolleege ahistades.

7. Klatšid

Mis siis, et sul pole personalijuhiga head suhted ja näed, kuidas kolleeg aina pikemaid lõunapause võtab. Pidu pole koht, kus sellest teemat teha. Proovi end kuidagi muud moodi huvitavaks teha!

8. Ei ilmu kohale

Ütled, et firma pidu on lame ja sina sinna ei lähe. Ainus, kes selles olukorras lame on, oled sa ise. Ja firmapeo teevadki “lamedaks” inimesed, kes kohale ei ilmu. Katsu olla positiivsem ja entusiastlikum, löö end üles ja mine veeda toredasti aega. See ei võta sul tükki küljest!

9. Mossitad

Sa ei saanud aasta tegija tiitlit? No ja siis, ole järgmisel aastal veelgi tegusam ja võid selle saada. Te ei saanud kopsakaid jõulupreemiaid? Mis teha... Peol mossitama ja turtsumine hakkamine on lapsik, ära tee seda.

10. Lähed hoogu

Tunned end peol vabalt, see on väga tore. Aga las tantsimiseks jääda tantsupõrand, mitte laud. Ja las kõik riided jäävad ikka selga.

Kallis lugeja, kas oled kunagi mõne neist vigadest teinud? Millised olid tagajärjed?