1. Eelarve

Alusta alati eelarve paika panemisest. Seejärel saad alles valida, kas lähed veedad oma puhkuse perega välismaal ringi sõites või liigud hoopiski suvilasse muru niitma ja aiatöid tegema. Ära kisu end rahaliselt lõhki, see ei ole seda väärt!

2. Planeeri ette

Kõigepealt tee selgeks, mis on reisi jaoks hädavajalikud tarbed ja mis on su puhkuse eesmärgiks. Kas lähed kuskile lihtsalt kultuuriga tutvuma või planeerid rannapuhkust? Pane paika plaan, siis mine poodi ja soeta kõik vajalik!

3. Tee eeltööd

Kui otsustad minna kuskile uude paika, siis väike eeltöö oma sihtkohast ei tee kellelegi halba. Nii tead end ette valmistada erinevate vaatamisväärsuste külastamiseks või kohalikega suhtlemiseks. Mis meil on lubatud, võib olla võõras kohas tõeline patt!

4. Paki kaasa võimalikult vähe asju

Sul ei ole mõtet kaasa vedada 20 ebavajalikku särki või kümmet paari kingi. Mõtle strateegiliselt — sa nagunii kannad terve aja oma lemmikuid plätusid ja õhtul viskad varba otsa mugavad kingad. Sama kehtib ka riietuse kohta — lähtu sellest, mida sulle kanda meeldib ja mida sul vaja on.

5. Võimalusel tee eelbroneeringud

Ja võta alati kaasa paber nende tõestamiseks! Nii väldid igasuguseid “vabandust, meil on maja täis” olukordi ja oled iseenda peremees!

6. Hoia oma eeldused mõõdukuse piiril!

Ära oota oma puhkuselt ulmelisi asju. Muidu oled pärast lihtsalt pettunud ja keegi ei jaksa su kibestunud vingumist ära kuulata. Ole mõistlik ning võta kõike vabalt!