Kui arvad, et piisab Sul vaid naine pikali saada ning kahe käeviipega ta Võlur Ozi smaragdlinna saata, oled rängalt eksiteel. Massaazh, nagu iga teinegi sensuaalne/seksuaalne kogemus, sõltub teist sama palju vaimu kaasamisest kui füüsilisest aktist endast. Masseeritud peavad saama kõik meeled…

Niisiis alustame ettevalmistustega.

Kõigepealt… Tuleb Sul jalad selga võtta ja linna mõnda kaubanduskeskusesse siirduda. Pealinlased võiks ühe võimalusena kindlasti kaaluda kauplus Rosalind looduslike toodete poekest, ent korralikke kehahooldustoodete osakondasid leiab igast suuremast kaubamajast ning parfümeeriapoest. Valima peaksid ihutooteid, millel silt “massaazhiõli” või “kehavõi” jms. Kuna valik hästivarustatud poes silmad kirjuks võtab, ära kõhkle müüjalt abi paluda.

Valitav toode peaks:

  1. sobima massaazhiks
  2. olema meeldiva lõhnaga
    (kui leiad märke ‘lõhnatu’, siis on maaletooja sõnade arvelt lihtsalt trükivärvi kokku hoidnud. Tegelikult peaks seal seisma: “Ehkki meeldiv aroom puudub, pole õli raskerammus lõhn kuhugi kadunud”)
  3. klappima Sinu rahalise seisuga. Kallim ei ole alati parim täpselt nii, nagu ei loe ka suurus. Pudeli suurus.

Kui tõesti aega (või rahalisi vahendeid) üldse pole, tuula oma Valentina kosmeetikariiulil ringi — ehk leiad mõne mõnusa kehakreemi või pudeli mandliõli. Viimases hädas on abi ka tavalisest toiduõlist (vala paras peotäis nii laia kruusi, et käsi sisse mahub, ning lisa näpuotsatäis kaneeli), ent usu — väike investeering tasub end siiski kuhjaga ära!

Hea on, kui aimad oma Valentina lõhnaeelistusi. Kui ei, vali turvaliselt — vaarika, kookose või shokolaadilõhnaline (!), samuti tagasihoidlik vanilje ning kaneel ei tekita üldiselt ebameeldivaid tundmusi.

Seejärel… Sea korda masseerimispaik. Nii imalalt kui see ka ei kõla — küünlavalgus, väike vein ning kauss maasikaid või viinamarju (või külmutatud kirsse) ei tee sugugi paha. Klopi padjad ning vaheta voodipesu, pane valmis ka hulk niisutatud salvrätte (aitavad käsi kiirelt puhtaks saada). Vajadusel otsi kapist välja ka mõnus hommikumantel, sea valmis küünalde rivi (või kata lae/seinalamp õhkuse läbipaistva punasekirju riidega) ning siirdu seejärel oma fonoteeki üle vaatama.

Kavalal mehel on kindlasti arvutis (või CD’l) olemas kogumik ‘mesimuusikat’ — mahedat, romantilist, sensuaalset. Arvestage, et isegi kui Teie kõrvale tundub Manowar või Vanilla Ninja maheda paitusena, ei pruugi Valentina päris samal arvamusel olla.

Mõned näited ehk?

Hea ja kindel romantika — kulunuks kiidetud Barry White, Nina Simone, Nancy Sinatra, Barry Manilow… Tulemus: jazzilik, sügav ning nostalgiline — tekitab koos küünlavalgusega tundmuse “justkui ammunähtud armastusfilmis”

Tänapäevasem selektsioon ehk Sade, Vaya Con Dios, George Michael, Tanita Tikaram (siia nimistusse võid lisada ka U2, Bruce Springsteeni ja teiste meie aja suurkujude ballaadid — näiteks supervalik on Peter Gabrieli “Blood of Eden”).
Tulemus: kodune ja armas olemine, kahe omase inimese vahel.

Omapärasematest Deep Forest, Mari Boine, E.R.A… Tulemus: pisut abstraktsem kehaväline kogemus. Jääb meeltesse kummitama nagu ammunähtud unenägu.

Mugavaim oleks muidugi hankida mõne hea filmi soundtrack. Ühtlaselt rahumeelsed ilma vokaalita soundtrackid on filmidel “Green Card” ja “Amelie”. Lauluga soundtrackidest julgen soovitada “Sleepless in Seattle” ja “Notting Hilli”.

Tee ise oma soundtrack. Vali välja meloodilised, rahulikud lood selge sügava vokaaliga, erootiliselt mõjub taustal kõlav rahulik rütmiline bass (imiteerib südamelööke -> paljud artistid kasutavad seda).