1. Peo popim tüdruk
Ta jääb alati 30-45 minutit hiljaks ning kui ta siis saabub, teeb ta seda nii elegantselt ja glamuurselt, et kõikide silmad jäävad tema peal pikalt pidama. Ja põhjust on — tegu on kahtlemata kõige kaunima naisega terves kollektiivis. Üks mees võtab ta mantli, teine ulatab tervitusjoogi, kolmas viib istuma, neljas istub ta kõrvale, viies viib tantsule ning kuues ja seitsmes kaklevad tema selja taga, et välja selgitada, kumb järgmisena talle lähemale pääseb. Populaarne tüdruk aga naudib tähelepanu siivsalt ja viisaka naeratuse saatel, tema klaas ei jää kunagi tühjaks ning ükski tants tantsimata.

2. Bravuuritar
Bravuuritar tahaks ise olla peo popim tüdruk, kuid see ei taha tal hästi õnnestuda, mistõttu tuleb kasutusele võtta karmimad meetmed. Ta eputab ja itsitab iga noormehe ees, kes talle tähelepanu pöörab, räägib väga valju häälega, naerab nii et peosaal kajab, tantsupõrand on teda täis, ta palub meestel endale jooke tuua, segab kõikidele juttudele vahele ja peo lõpuks, kui ta on kõik kolleegid surmani ära tüüdanud, on ta iseendaga väga rahul.

3. Üllatusesineja
See on kolleeg, kelle olemasolu sa muidu ei märkagi. Ta tuleb iga päev õigeks ajaks tööle, teeb oma asjad korralikult ära, kuid ei pinguta kunagi nii palju, et teda oleks põhjust kiita. Seejärel ta lahkub, jättes oma töölaua laitmatult korda. Peol aga avaldub tema varjatud külg: pärast kolmandat kokteili on ta tantsuplatsil esimene ja ärgitab teisigi püsti tõusma, võtab aktiivselt osa kõikidest seltskonnamängudest, laulab karaoket, tantsib laual, teeb üllatavalt head nalja ja on ülimalt mõnus kaaslane. Järgmisel päeval tuleb ta uuesti tööle, vait ja vagur nagu lambuke ning kõik unustavad tema olemasolu peagi uuesti.

4. Käperdaja
Muidu viks ja viisakas kolleeg muutub peo edenedes järjest julgemaks ja agressiivsemaks. Ta on peole tulnud ühe kindla eesmärgiga ja ta ei kavatse siit üksi lahkuda! Muidugi üritab ta esmalt ära rääkida poppi tüdrukut (või meest), kuid tema arvatavasti vedu ei võta. Seejärel krabab ta valimatult kõikide teiste vastassoo esindajate tagumikke ja keerutab neid tantsupõrandal seni, kuni need tema eest koos põgenevad. Tavaliselt saab see vaene tüüp kõikidelt korvi ja tema õhtu lõpeb sellega, et ülemus tellib talle takso ja saadab ta koju.

5. Ülemus
Ta ei ole selline ülemus, kes peol lipsu lõdvemaks laseks ja koos alluvatega paar õlle võtaks. Ei — ta seisab kindlas kohas ja vaatab kõiki sellise näoga, et keegi ei julge baariletile isegi ligi astuda. Isegi kui pidu toimub reedel pärast pikka ja pingelist töönädalat, nõuab ta peolviibijatelt aru, kas kõik on ikka tehtud ning millised on plaanid järgmiseks nädalaks. Neid, kes agaramalt juua julgevad, asub ta manitsema ja teeb vihjeid stiilis “No kui sa esmaspäevaks nüüd enam tööle ei jõua… ”

6. Korravalvur
Kontori hea haldjas, kes tahab, et kõik oleks omavahel sõbrad. Ta suhtleb kõigiga, kuulab ära kõikide liialt napsuste kolleegide mured ja jälgib, et keegi alkoholiga üle piiri ei läheks. Neile, kel limiit juba täis saama hakkab, tuletab korravalvur sõbralikult meelde, et ehk oleks nüüd aeg lõpetada ning toob vahelduseks klaasitäie vett. Tema hoolitseb selle eest, et kolleegid kenasti koju jõuaksid — tellib taksod ja aitab mantlid selga ning viib mõned ähmasemad tüübid ise koju.

7. Viinakeldri ülem
Ta valvab baarileti ääres ja niipea kui mõni naisterahvas ligi astub, asub ta jooke ostma või suisa välja kallama. Ta hoolitseb selle eest, et igal naisel oleks ikka vunk sees ja seda umbes südaööni. Seejärel asub ta kõiki täis joodetud naiskolleege vallutama.

8. Katkine hing
Ta tuleb kodust, kus kõik on valesti. Elukaaslane on loll, lapsed on rumalad, kuid ilma nendeta ka elada ei oska. Tal ei ole sellest kellelegi rääkida, seetõttu tõmbab ta nina täis, valib omale ohvri ja nutab terve õhtu läbi tema õla või rinna najal. Ta näeb küll, kui pihiema või -isa tema kõrvalt lahkub, aga ta ei tee sellest väljagi, haarab hoopis järgmisel möödujal varrukast ja tõmbab ta enda kõrvale, et juttu jätkata.

9. Titemamma
Tööl ta ei käi, aga kõikidele pidudele jõuab beebi kõrvalt ikka. Kui kõik tüdinevad telefonist ta titepiltide vaatamisest ja ta titelapijuttudest, hakkab ta kiusama inimest, kes teda parajasti tööl asendab, tehed tugevaid ja pidevaid vihjeid oma peatse tööle naasemise kohta. Ta oskab seda teha osavalt ja ümber nurga, kui osavaks ja ümber nurga tegemiseks võib pidada lauset “Noo, mis sa siis kuue kuu pärast tegema hakkad, kui ma oma tooli tagasi võtan?”

10. Avalik naine
Kõik mehed teavad, et kui kellegi teise käest ei saa, siis tema käest ikka saab. Ta tuleb peole kõige lühemas seelikus ja kõige kõrgematel kontsadel, nõuab meestelt jooki, hõõrub end kordamööda kõigi vastu, istub järgemööda kõigil süles ja tantsides tõmbab partneri endale häbematult lähedale. Peo algul suudleb ta üht noormeest, õhtu edenedes võib teda näha teisega diivanil amelemas ning peo lõpus istub ta kolmandaga taksosse…

11. Uustulnuk
Ta on noor ja uus ning see on tema esimene firmapidu. Esmalt on ta närvis, sest ei tea, kuidas käituda, kuid juba pärast tervitusjooki on ta lõbus, itsitab oma veel värskelt meeles keskkoolinaljade peale ja tunneb end meelitatuna, kui sattub tähelepanu keskpunkti, isegi kui see õnnestub tal vaid tänu mingile lollusele.

12. Vingats
Kõnede ajal istub ta nina kirtsutades lauas ja teatab, et midagi nõmedamat pole ta elu sees kuulnud. Kõne on halb, kõneleja lips kole ja kingad ei sobi ja miks üldse peaks midagi sellist rääkima? Muusika on totter, toit ei kõlba süüa, joogid on liiga odavad, kohale tulnud inimesed napakad, peokoht ja -aeg valed ja mis mõttes preemiat ei saagi?! Ta ise on oma “konstruktiivse kriitikaga” väga rahul ja leiab, et keegi peab ju selle välja ütlema! Kolleegid aga palvetavad mõttes, et ta ükskord vait jääks ja koju läheks.

13. Hiireke
Ta on see, keda vaadates sa mõtled, et miks ta üldse peole tuli. Ta istub terve peo ühes kohas, nokitseb vaikselt toitu, joob kõrvale vett, saadab kõigile altkulmu pilke ja tunneb end kohmetult, kui keegi teda kõnetab või tantsima kutsub. Kõik tema juures karjub, et ta oleks meelsamini oma kassiga kodus.

14. Ülemusesõimaja
Kontoris võtab ta viisakalt kogu kriitika vastu ega julge oma madala palga teemal isegi sõna võtta, kuid pärast paari kokteili istub ta ülemuse kõrvale ja ütleb, et tal on paar tähtsat juttu, sest just purjus peaga ja peol on ju kõige õigem aeg palka juurde nõuda, pikemast puhkusest teatada ja üleüldiselt teada anda, mis kõik veel firmas valesti on. Tema iga teine lause on “Ma tean, et ma olen praegu purjus, aga ma mõtlen seda TÕSISELT!”

15. Käimatõmbaja
“Ärge olge pidurid, pidu-pidu-pidu! Veel jooke, muusika kõvemaks! Kuhu me pärast edasi lähme?” Ausõna, näib, nagu oleks ta seda pidu terve aasta oodanud, sest ta annab endast absoluutselt kõik, mis anda on. Ta tantsitab kõiki naisi, kuni pluus on higist läbimärg. Ta ostab kõigile jooke, kuni pangaarve on nullis. Ta läheb nii suure entusiasmiga kuhugi klubisse edasi pidutsema, et ei märkagi, et õigupoolest ei tulnudki keegi temaga kaasa, sest ausõna — selline tüüp mõjub lihtsalt kurnavalt ja tekitab hoopis soovi koju magama minna.

16. Tööloom
Ta jõuab peole kaks tundi hiljem ja koormavad ületunnid ei võimaldanud talle isegi aega, et enne pidu kamm juustest läbi tõmmata. Ta silmad on arvutiekraanist punased ja ta on esimene, kes toidu poole kihutab, sest tal polnud aega isegi lõunat süüa. Ülejäänud õhtu istub ta vaikuses ja joob viskit, sest on liiga väsinud, et pidutseda, aga ka liiga viisakas, et lahkuda. Aga küll ta varsti läheb, töö ootab.

17. Läbipõlenud koduperenaine
Ta rabab viiel rindel korraga ning üritab kõikjal anda endast maksimumi. Ta käib täiskohaga tööl, kasvatab kolme last, abikaasat, koera ja laste hamstreid, sõidutab pereliikmeid trennidesse ja tagasi, hoiab elamise korras, valmistab ainult tervislikku toitu ning käib nädalavahetustel ka oma emal abis. Pealtnäha on temaga kõik korras ning kõrvalseisjad imetlevad tema suutlikkust kõikide asjadega hästi hakkama saada, kuid tegelikult on ta täielikult läbi põlenud ja ainus koht, kus ta julgeb end vabaks lasta, on tuttavate ja turvaliste inimeste keskel firma jõulupeol. Siis käitub ta juba pärast esimest kokteili nagu karjamaalt välja pääsenud vasikas ning üritab järgmisel päeva meeleheitlikult kõike unustada.

18. Õgard
Õgard saabub peole varakult, valib endale buffeele kõige lähema koha ning kargab püsti veel enne, kui õhtujuht on lõpetanud lause “Ja nüüd soovime teile head isu!” Lause lõpuks on ta juba leti ääres, taldrik näpus ja aitab teenindajal lihakausilt kaant pealt ära võtta. Ta kuhjab oma taldriku nii täis, et ei paista sealt tagant ise väljagi, ahmib selle välgukiirusel sisse, täidab veel kolm taldrikut, joob ära pudeli rummi ja kulistab kolm klaasi šampust peale ning lahkub siis, taldrik kahe suure torditükiga näpus. Kui antakse, tuleb võtta!

19. Inetu pardipoeg
Kui ta peole tuleb, ei tunne keegi teda ära. Kes see naine on? Tal on pikad lokkis juuksed, volüümikad plaksuvad ripsmed, säravvalged hambad, tulipunased huuled ja imeline figuur. Aga kes ta on, mis osakonnas ta töötab!? Eemalda juuksepikendused ja pane järelejäänu pealaele mannetusse krunni. Eemalda meik ja ripsmepikendused ja lükka ninale prillid. Pane kleidi peale lohvakas kampsun ja sall. Eemalda kunstpäevitus ja kraabi sealt alt välja põhjamaine jume. Aaa, see on ju see vaikne Kadi, kes iga päev 9st 5ni sinu kõrval istub!

20. Uus parim sõber
Kolleeg, kellega oled muidu üsna normaalselt läbi saad, avastab juba enne purju jäämist, et tal on sinuga võimas vaimne klapp ja sul ei ole selle vastu midagi. Te naerate koos, tellite järjest uusi drinke, tantsite, jagate salajasi eraelulisi detaile ja teile tundub, et maailm on teid tänase õhtuni täiesti ebaõiglaselt lahus hoidnud. Ta räägib sulle oma lapsepõlvest ja parimatest sõpradest, jutustab oma seksisemudest ja sulle tundub, et õhtu lõpuks tead temast kõike. Lepite kokku kinoskäigud, teatrikülastused ja šopingutiirud ning vannute teineteisele igavest truudust… ja järgmisel hommikul marsib ta sust mööda kui seisvast postist, ei ütle tere ega vaata otsagi ning kui ta sulle köögis kohviaparaadi juures kogemata otsa komistab, teeb näo, nagu ei tunnekski. Ta ei räägi sinuga enam kunagi.