Viimati käisime arstil viienädalaselt ja siis oli poisi kaaluks 6 kg ja pikkuseks 59cm, nüüd aga vastavalt 8 kg ja 65cm. Arst näitas meile ka kaalu- ja pikkusekõverat ning selle järgi läheb meie poiss küll julgelt ülemist triipu pidi.

Seekord tehti lausa kaks kaitsesüsti: difteeria-teetanus-läkaköha ja poliomüeliit. Sama protseduuri peab nüüd minema 45 päeva pärast kordama. Neid süste oli veel kahte eri sorti: ühtesid kompenseerib ka riik (vähemalt Tallinna lastel), aga need ei pidavat jälle nii head olema ja teised, nö uuemad ja paremad peab ise ostma. Need viimased pidid kuidagi puhtamad olema, mistõttu on igasugu kõrvalnähtude tõenäosus väiksem.

Meie valisime need viimased ja õnneks ei juhtunud miskit, ei palavikku ega vingumist — ühesõnaga midagi ei olnud teistmoodi. Kuigi igasugu õudusi kuuldes varusin endale igaks juhuks koju ka Panadol Baby siirupi, sest hädaolukorras ei ole seda siin metsas kuskilt võtta, eriti öösel.

Meil läks õnneks, aga eks lapsed ole ka erineva tundlikkusega, sest sõbrannadelt olen kuulnud, et mõne laps oli peale seda vaksineerimist viril, teisel jälle hullult kõrge palavik mitu päeva, seevastu mõni hoopis rahulik ja magas praktiliselt mitu päeva jutti.

Selgus, et kui laps saab rpa-d enam kui liitri ööpäevas, siis ei ole vaja enam D-vitamiini lisaks anda ja seda eriti suveajal. Seevastu talvepoole, kui saab juba rohkem lisatoitu ning rpa kogus väiksem, peaks siiski mõned tilgad D-vitamiini juurde andma. Praegu sööb meie mudilane 100-200 ml rpa-d nii 2-3h tagant (päevasel ajal), seega julgelt üle liitri.

Samuti uuriti kõrvu, mis olid seest igati ilusad, ning suud, ja öeldi, et kuskilt on kikud igatahes tulekul, aga see võtvat veel aega…..sain siis kinnitust, et see ei olegi vaid minu kujutluse vili.

Mina ei tea, aga meie poisil on need igemed kuidagi imelikud. Teistel lastel on igemed ilusad siledad, aga meie omal lainelised ….. sellised lohu kohad on sees, nagu oleks kõik hambad välja tõmmatud!? Uurisime seda sõbrantsiga ka ja no on teistsugused kui tema lapsel.