Nimelt olid nad korteri nii ära lagastanud, et esmaspäeva hommikul helistati mulle ja teatati, et ma ei saagi soovitud korterisse sellel kuul sisse kolida, sest korter läheb kapitaalremonti.

Anti asenduskorter, mis oli plaanitud korterist tunduvalt väiksem. Tekkis selline ehtne tülpimus, sest kolimine ise on äärmiselt tüütu tegevus ja minu jaoks oleks see tähendanud vaid kahte varianti: 1. Elada kuu aega kottide otsas 2. Hakata kuu aja pärast JÄLLE kolima. Kumbki variant mulle meelepärane ei olnud.

Lahendus tuli aga üsnagi soodne. Kohe, kui asenduskorterisse sisse astusime, siis tekkis idee — äkki on võimalik teha asenduskorterist alaline eluase. Korter oli küll väike: köök, vannituba ja vaid üks eluruum (magamis- ja elutuba ühes), kuid oli hubane. Hästi valge, äsja remonditud ja hea planeeringuga. Siis läksime geniaalse plaaniga hausmeisteri jutule. Tema mõtles veidi ja siis ütles, et aga miks mitte, kuid leping on vaja ümber teha, sest väiksem korter on ka odavama hinnaga. Selle vastu ei saanud mul mõistagi midagi olla. Esimene ehmatus üle elatud — kolimine võis alata.

Valmis saime eile alles hilisõhtul. Kolimise käigus läks toitumine ja kahjuks ka joomine puhta meelest. Arvan, et eilse päeva jooksul jõin vaid ehk maksimaalselt liitri vett. Õhtuks olin täiesti läbi ja paar korda tekkis tunne, et nüüd läheb pilt eest ära, kuid õnneks seda siiski ei juhtunud. Õhtune (öine) mahl tegi enesetunde jälle paremaks ja uni tuli üsna kiirelt.

Täna hommikul läks uni ära juba kell seitse. Üldse olen viimasel ajal ärkama hakanud äärmisel varakult. See on üks tavapäraseid paastumise kaasnähtusid, sest keha ei vaja enam puhkamiseks nii palju und. Tänane päev oli samuti tegus: oli vaja end sissekirjutamas käia, lisaks kasutasin kolimise puhul seadusega ettenähtud teist vaba päeva ka autoga teeninduses käimiseks, sest alates jaanuarist ei töötanud mu auto aknapesu süsteem. Täna sai see lõpuks korda teha lastud. Viga polnud muud, kuid kaitse oli läbi, kuid arve esitati siiski korralik: uus kaitse 45 senti ja töötasu 53 eurot.

Samuti oli vaja osta veel üht-teist elamiseks tarvilikku. Eile käisime küll IKEAs, kuid päris kõike sealt ka ei saa ja Austrias pannakse poed üsna varakult kinni. Küll sai aga ostetud potti istutatud kevadlilli, mis veel küll ei õitse, kuid see aeg enam kaugel ei ole. Sedasi sai korterist veelgi hubasem ja mõnusam paik. Nüüd jääb vaid oodata, et hüatsindid ja nartsissid peagi õide puhkeksid.

Ühesõnaga ei ole halba ilma heata. Eile ei olnud ehk päeva algus väga palju tõotav, kuid nagu öeldakse, siis lõpp hea, kõik hea. Vaatamata kõikidele sekeldustele ja meeleolu kõikumistele, ei ole ma paastumist kordagi kahetsenud ega ole tekkinud isu ka millegi ahvatleva järele. Kui elukaaslane midagi maitsvat sööb, siis saan oma naudingu kätte ainult selle nuusutamisest. Biomarketist mõned kookosešokolaadid, sest ma tahtsin ilmtingimata teada, kuidas need maitsevad (või siis õigemini lõhnavad). Maitse kiideti heaks ja lõhn oli imeline.

Täna kokkasin. Tegin fetasalatit ja tortelloonisid oma elukaaslasele. Selline nauding on kokata — nii kummaline kui see ka ei tunduks. Absoluutselt mitte vähimatki kiusatust ei teki. Ega ma seda ise ka ei usuks, kui ma seda läbi poleks teinud.

Enesetunne on mul suurepärane. Naudin iga hetke, mil paastun. Täna panin jalga juba kaks numbrit väiksemad püksid ja need istusid ilusti. Nüüd on järgmine samm mahtuda ära veel number väiksematesse pükstesse. Kapis on mu kunagised lemmikteksad, millel ilutseb sees suurus 26. Neid kandsin viimati ülikoolis mitu aastat tagasi, aga need teksad on tõesti imeilusad ja ei lähe kunagi moest välja.

Kaalunumber on otsustanud langemistempo maha võtta. Täna hommikul oli näiduks 61,3 kg. Võrreldes paastueelse ajaga on tunne nagu oleks juba kümme kilo kadunud. Tegelikult pole viitki kadunud. Mul on nii hea olla, energiat on meeletult palju ja teotahe on kõrgustes. Ootan pikkisilmi nädalavahetusel plaanitud reisi Hollandisse. Seal on kevad juba täies hoos ja nii palju põnevat on avastada.

Minust kuuleb kindlasti veel enne seda reisi ja reisimuljeid jagan juba uuel nädalal!