Suvine kodujuustusalat

Kahele

2 dl vett
1 dl kinoat
2 muna
200 g Farmi Ekstra kodujuustu
2 tl sinepit
2 peotäit salatilehti
2 sl pune (või mõnda muud lemmikürti), peeneks hakituna
soola, pipart
kõrvitsaseemneõli

Lase potis vesi keema, lisa 0,75 tl soola.  Pese kinoa korralikult voolava vee all ning lisa siis keevale veele. Lase kaane alla madalal kuumusel podiseda 12-15 minutit ehk seni, kuni vedelik on imendunud.

Keeda mune keevas vees 6 minutit.

Sega kodujuust sinepiga ning lisa juurde salatilehed, kinoa, pune ja sega kergelt segamini. Maitsesta soola ja pipraga. Jaga salat taldrikutele ning aseta peale munasektorid. Piserda üle kõrvitsaseemneõliga ja paku koheselt.

  

Kiire suitsukala-rillette

300 g suitsukala, puhastatud kogus
4-6 sl Farmi rõõska koort (35%), vahustamata
100 g Farmi toorjuustu, toasooja
1 sl sinepit, mahedat
1 tl murulauku, hakituna
1 tl tilli, hakituna
1 sl sidrunist pressitud mahla
0,5 sidruni riivitud koort
soola (vajadusel), pipart

Tükelda suitsukala hästi peeneks. Lisa ülejäänud ained ning sega korralikult. Maitsesta soovide kohasel ning paku võileivakattena.

  

  

Kodujuustu-kuusekasvumääre

Kodujuust on mikseriga püreestatult väga mõnus määre, millele saab soovi korral juurde lisada erinevaid lisandeid. Praegusel ajal on sobilik pista kodujuustumäärdesse noori kuusekasvusid. Soovi korral lisa või vähenda kuusekasvude kogust määrdes - kõik oleneb maitsest!

300 g Farmi kodujuustu Ekstra
2 tl tilli, hakituna
1 tl rohelist sibulat, hakituna
väike peotäis värskeid noori kuusevõrseid
soola, pipart, vajadusel mett

Pane kõik ained kaussi ning mikserda ühtlaseks kreemjaks massiks. Maitsesta soola, pipra ja vajadusel meega.

Seenepada

Kahele

250 g lemmikseeni
1 sibul, hakituna
1 väike küüslauguküüs, hakituna
4 viilu peekonit
2 dl kookospiima
100 Farmi Kreeka jogurtit
100 g suvikõrvitsat
2 sl värsket tilli, hakituna
soola-pipart

Lõika peekon väikesteks ribadeks ning pane pannile küpsema. Lisa juurde peeneks hakitud sibul ja küüslauguküüs. Minuti pärast lisa juurde seened ning prae seni, kuni need on kergelt läbi küpsenud. Riivi suvikõrvits jämeda riivipoolega (või lõika hästi õhukesteks ribadeks) ning lisa segades pannile. Vala juurde kookospiim ning lisa till. Lase madalal kuumusel haududa paar minutit. Kõige lõpuks sega sisse kreeka jogurt. Maitsesta ning serveeri koheselt


Peediorsotto

Kolmele-neljale

2 dl odrakruupi
0,5 sibulat
1 dl veini
ca 7 dl vett
200 g keedetud peeti, riivituna
150 g Farmi toorjuustu maitserohelisega
soola, pipart

Loputa kruubid korralikult voolava vee all puhtaks. Haki sibul peeneks ning küpseta pannil korraks läbi, lisa segades juurde kruubid. Seejärel vala juurde vein ning hakka jaohaaval juurde lisama vett. Vett lisa alguses niipalju, et kruubid oleks kaetud, kui see aurustub, lisa järgmine sorts vett. Korda tegevust seni, kuni kruubid on juba meeldivalt pehmed. Vahetult enne viimase veekoguse lisamist sega juurde riivitud peet ning maitsesta soola-pipraga. Kõige lõpuks sega sisse toorjuust, viimane peab ilusti rooga ära sulama. Vajadusel maitsesta lõplikult.