Pea pidutsemisega piiri
Ära unusta, et kuigi sa lähed peole, on tegemist siiski tööüritusega. Kuna õhkkond on tavapärasest vabam, kipub see paraku paljudel ununema. Kui suudad jääda mõõdukaks ja seista ka peo lõpuks omal jalal, ei pea järgmisel päeval muretsema, mida kolleegid sinust kohvinurgas räägivad.

Maitsekus eelkõige
Kui jõulupidu ei toimu just keset metsa mõnes talus, on see siiski pidulik üritus, mille puhuks tasub kulunud teksad ja kampsun kappi jätta. Samas ei tasu riietumisega üle pingutada. Jäta meelde, et lähed ikkagi asutuse jõulupeole, mitte sõpradega ööklubisse. Seega jäägu väljakutsuv kostüüm mõne teise peo tarbeks.

Unusta tööjutud!
Paljud saabuvad jõulupeole otse töölt ja võtavad kaasa nii mõnegi päevakorralise teema, mida tahaks kõigiga arutada. Kui seda teha lühidalt peo alguses, on see mõistetav. Kuid katsu vältida seda, et jõulupeost saab koosolek. Usu või mitte, aga su kolleegid soovivad peol eelkõige mõnusalt aega veeta ja tööjutt võib nii mõnelgi tuju rikkuda.

Ära tee kollektiivipeost ühe mehe sõud
Jaa, igas kollektiivis leidub keegi, kes armastab olla tähelepanu keskpunktis. Alguses võivad tema naljad olla isegi toredad, kuid siin varitseb suur oht üle piiri minna. Lõpmatuseni ei jõua keegi n-ö ühe mehe sõud nautida. Seega jälgi, et sina poleks see, kes kollektiivipeost iseenda ümber keerleva pralle korraldab.

Hoidu klatšimisest
Kuna jõulupidude õhkkond on sageli selline, kus juttu jätkub kauemaks, tuleks siiski jälgida, et sa ei läheks kolleegide ja klientide tagarääkimisega liiga hoogu. Kui meeleolu on ülev ja kõik tunduvad suured sõbrad, siis kiputakse ka saladusi välja rääkima, mis ometi võiks aga väiksema ringi teada jääda. Pea meeles, et sõnu on võimatu tagasi võtta.