1. Kingituse vaev. Kui oled armunud, soovid muidugi oma ihaldusobjekti kingiga rõõmustada, kuid te ei tunne veel teineteist eriti hästi. Seega, kui kallis kink teha (kui palju tema kulutada kavatseb?), kas ta eelistaks midagi armsat või praktilist… Ning kui teie suhtele peaks pärast pühi kiire lõpp tulema, on kahju nii rahast kui toanurgas istuvast kaisukarust, kes peab nüüd prügimäele kolima.


"Mulle meeldis ülikooli esimesel kursusel hirmsasti mu kursaõde ja romantik nagu ma olen, kinkisin talle jõuludeks kalli käeehte. See oli mu esimene suhe ja arvasin, et nii on õige. Juba vana-aastaõhtul oli ta oma ekskallimaga taas kaelakuti." - Siim (24)

2. Piinlik olukord sugulastega. Pühad veedetakse pere ringis. Idee poolest peaks siis ka uut kallimat perele tutvustama. JUBA. Te ei tea veel teineteise lemmikvärvigi, aga juba tuleb su silmarõõmul vanatädi puuriva pilgu all hapukapsast mäluda, su vanematele end tõestada ja teha nägu, et su õed-vennad meeldivad talle.


"Nii piinlik, mäletan, et kuti vanemad käisid peale, et me teisel jõulupühal nende juurde läheksime. Aimasin, et pole selleks veel valmis, aga loomulikult tahtsin uuele armastusele heameelt valmistada. Ühest kohtumisest tema ema ja õega mulle piisas!" - Katrin (28)

3. Jõulukaart… kellele? Sõbrad-sugulased, kes soovivad sulle jõulukaardi saata, nuputavad, kas pühendada see ainult sulle (aga äkki solvab see su partnerit?) või teile mõlemale (aga kui te lahku lähete, rikub see kurb mälestus kogu ilusa kaardi). 
Sama kehtib ise kaarti saates. Mis siis kui kirjutad alla teie mõlema nimed, aga selleks ajaks kui kaart saajani jõuab, olete juba lahus?

"Mul on veel alles jõulukaart mu õelt, mis algab "Armsad Mari-Liis ja Timo". Timoga olen ammu lahus ja väga valusalt, kuid kaarti hoian alles, sest sellel on imearmas pilt mu õetütardest." -Maarja (33)

4. Kus veeta jõulud? Loomulikult perega, aga kui armastus on nii suur, siis peategi juba teineteist perekonnaks. Seega, kumma pere juurde minna? Ja kumma perele anda mõista, et keegi uus ja võõras on hoopis olulisem kui nemad?


"Kahetsen elu lõpuni, et eelistasin ühed jõulud veeta uue kallimaga, mitte oma perega. Jõuluaeg Saaremaal mehe pere juures oli imeilus, kuid et lahkuminek oli inetu, tekitab minus viha, et üldse kunagi tema ja ta pere seltskonda enda lähedastele eelistasin." -Triin (22)

5. Kui maagia saab läbi. Lumi sulab (juhul kui ta üldse tuli), kaunid tulukesed võetakse maha ja raadiost kostab “Have Yourself A Merry Little Christmas” asemel taas mingi-uue-15-aastase-staari-mingi-uus-hitt. Ja järsku vaatad enda kõrvale ja ei näe seal enam sugugi seda võluvat jõuluimet, kelleks teda pidasid.

"Me kohtusime firma jõulupeol, mis toimus juba detsembri alguses. See aeg oli imetore, aga juba jaanuari alguses hakkas leek kustuma ja nägin, et olen suures jõuluromantika lummuses teinud vale valiku." -Kelly (34)



Kallis lugeja, kas sinul on suur armastus alanud kunagi just jõulude eel? Kas see jäi püsima ka siis kui kuused olid ammu põletatud?