Kolm aastat tagasi oli mul üks selline tüüpiline esmaspäevahommik, mida on paljud naised kogenud. Mul oli sel päeval ees üks väga tähtis kohtumine, nii et ma hakkasin hommikul erinevaid outfitte katsetama. Tahtsin olla soliidne, samas vaba ja stiilne. Lõpuks viimasel hetkel valisin midagi sellist, mida kahetsesin juba metroosse jõudes. Jäin kokkusaamisele hiljaks, polnud seega korralikult vaimselt ette valmistunud ja kõige tipuks tundsin, et mu outfit ei ole sobiv. See polnud esimene selline paanikahoog, aga sel hommikul otsustasin, et see jääb viimaseks. Ma pidin leidma viisi, kuidas neist hommikustest närvilistest riietumisrähklustest vabaneda.

Ma ei mäletagi, kuidas ma täpselt tulin ideele luua endale vormiriietus. Aga igatahes varsti olid mul kapis 15 ühesugust valget siidpluusi ja mitu paari ühesuguseid lihtsaid musti pükse. Et riietus muutuks omanäolisemaks ja minulikumaks, lisasin nahast lipsukujulise kaelaehte — mu ema armastas mu juustesse samasuguseid lipsukesi siduda, kui väike tüdruk olin. Külmemate päevade tarvis ostsin lisaks veel musta jaki. Kõik. Ostsin kõik need asjad samal päeval. See lõi mu eelarvesse suure augu, aga pikas plaanis olen ma selle otsusega meeletult säästnud ja säästan edasi.

Algul suhtuti mu uude vormi kahtlustavalt. Inimesed küsisid, kas see on mingi kihlvedu. Mõned arvasid isegi, et ma olen liitunud mingi sektiga.

See üks lihtne otsus hakata tööl vormi kandma on päästnud mind lugematutest tundidest mõtlemisest, mida küll tööle selga panna. Nüüd olen ma lakanud sellele mõtlemast ja tunnen ennast iga päev oma riietuses hästi. Ja meestega võrdsena.

Kahl tunneb, et nüüd, kandes tööl vormi, on ta lahti saanud ka suhtumise muutumisest endasse vastavalt sellele, mis tal seljas on. Naised, kui tunnete, et teie riided räägivad kohati rohkem kui te ise, siis tehke nii nagu Matilda — valige igapäevaseks riietuseks vorm, mis sobib teile hästi ja sobib ka iga võimaliku olukorraga tööl — ja keegi ei saa enam kohelda teid erinevalt meeskolleegist, kes mugavalt oma igapäevases peenetriibulises ülikonnas koosolekul istub!

Allikad:

Harper’s Bazaar
Business Insider