Esimene „Topeltkink“ leidis aset juba 2005. aastal. Lapsed meisterdavad terve aasta jooksul just sellel laadal müümiseks erinevaid esemeid – sokke, salle, kindaid, karpe, helkureid, piparkooke, kaarte jne. Kogu laadal teenitud tulu läheb lastele taskurahaks.

„Kõige parema kingituse taga on mingi lugu, see kannab alati mingit tähtsamat sõnumit kui lihtsalt materiaalne väärtus. Ilmselt selle tõttu on „Topeltkink“ kõigi nende aastate jooksul olnud ostjate seas äärmiselt menukas,“ ütles Ülemiste keskuse juht Guido Pärnits.

Lettide vahele on alati jagunud kõvasti külastajaid, lastele on rõõmu teinud nii laadamelu kui ka võimalus omal käel müügitööd proovida. „Loodame, et peale taskuraha saavad lapsed sellelt laadalt kaasa ka natuke julgust ja natuke ettevõtlikkust,“ lisas Pärnits. Laadalt lähedastele kingi ostnud inimesed teevad aga sõna kõige otsesemas mõttes topeltkingituse – rõõmu leiavad nii kingituse saajad kui ka eseme valmistanud lapsed.

Lastele pakutakse süüa-juua ja meelelahutust Ülemiste keskuse mängukohtades. Laada eeskava on esinduslik: avasõnad ütleb jalgpallilegend Ragnar Klavan, kontserdi annab Stefan, päeva juhib Pille Minev. Ahhaa teadusteater hoolitseb teadmiste kogumise eest: oodata on ka etendust leekide ja muude põnevate reaktsioonidega.

Heategevuslik jõululaat „Topeltkink“ toimub Ülemiste keskuse aatriumis laupäeval, 9. detsembril kell 12-17, avamine on kell 12. Laadale tuleb kokku 116 last 27 lastekodust koos 59 saatjaga.

Oma esindused saadavad laadale Avatud Värav Kiikla MTÜ, Eesti Asenduskodu Töötajate Liit, Haapsalu Sotsiaalmaja, Maria ja lapsed MTÜ, Pärnu Laste ja Noorte Tugikeskus, Siimusti Lastekeskus Metsatareke Oravapere, Sillamäe PereAsendus Kodu SPAK MTÜ, Tallinna Lastekodu Erika pere, Tallinna Lastekodu Pähkli 15/2, Tallinna Lastekodu Pähkli 15/7, Tallinna Lastekodu Pähkli maja 15/8, Tallinna Lastekodu Varre maja pere, Tallinna Lastekodu Veerise 26-2 pere, Tallinna Lastekodu Veerise 28-1 pere, Tallinna Lastekodu, Jussikalda 7-1 pere, Tallinna Lastekodu, Pihlaka 1b.1 pere, Tallinna Lastekodu, Pähkli 15/13 pere, Tartu Laste Turvakodu, Tartu Perekodu Käopesa SA, Tilsi Perekodu SA, Vahtramägi MTÜ Mäekodu, Viljandi Perekodu SA Paalapere, Viljandi Perekodu SA Mäepere, Viljandi Perekodu SA Oravapere, Viljandi Perekodu SA Puhhipere, Viljandi Perekodu SA Pähklipere ja Õnnepuu MTÜ.