Uus-Lõuna-Walesi ülikooli neuroteadlase ja psühholoogi Joel Pearsoni sõnul toimub ajus sel hetkel järgnev: „See tunne sinu sees töötleb kõiki keskkonnas olevaid asju - kellaaega, kui hästi või halvasti on tänav valgustatud, inimese kõndimise tempo, varjud ja muud sada asja. See teeb ennustuse, mis põhineb eelneval õppimisel või olukordadel, millega oled kokku puutunud. Ja ka filmidele, mida oled vaadanud.“ Nimetagem seda ennustust intuitsiooniks – udune kontseptsioon, mida Pearson on uurinud 25 aastat. „See on alateadliku teabe õpitud ja positiivne kasutamine paremate otsuste või toimingute tegemiseks.“

Pearson tegeleb teadvuse teadusega - eelkõige sellega, kuidas meie alateadvusest pärinev teave mõjutab meie otsuste tegemist, käitumist ja tundeid ning milline on emotsioonide mõju sellele protsessile. „See on põnev teema, kuid teadus oli selles lihtsalt väga halb,“ ütleb Pearson.

Pearsoni töö eesmärk on mõista mitte ainult seda, mis on intuitsioon, vaid ka seda, kuidas see juhtub, kuidas me seda kasutame ja kuidas saaksime seda paremini kasutada.