Jaapani telekommunikatsioonifirma meessoost töötajatele on antud harukordne võimalus kogeda simuleeritud menstruaalvalu.

Valu tekitati spetsiaalse seadme abil, mis saatis mehe alakõhule elektrilisi signaale spetsiaalsete alakõhupadjandite kaudu, et kutsuda esile krambitunne, mida naised kogevad menstruatsiooni ajal.

„See valutab. Oh Juudas!“ hüüdis 26-aastane Exeo töötaja Masaya Shibasaki, kui ta valust võpatas. „Ma ei saanud liikuda. See oli nii valus, et ma ei suutnud seista,“ ütles Shibasaki pärast erakordset kogemust. „Nüüd saan aru, et naised peavad iga kuu selle valuga võideldes tööd tegema. See on tegelikult hämmastav, kuidas naised seda suudavad. Ma tõesti austan neid.“

Telekommunikatsiooni ettevõte Exeo ütles, et soovib luua keskkonna, kus enam kui 90 protsenti meessoost tööjõust saaks naissoost kolleege rohkem toetada, sealhulgas menstruaalpuhkuse võtmisel. „Loodame, et need, kes kogesid ja nägid täna pealt seda tunnet, lähevad tagasi oma töökohale ja räägivad oma kogemusest ja arusaamast,“ ütles Exeo avalike suhete ametnik Maki Ogura, viidates sellele, et nii mõistavad meeskolleegid oma naiskolleege paremini.

Jaapani ettevõtted on seadusega kohustatud lubama naistel menstruatsioonipuhkust võtta, kuid uuringud näitasid, et umbes pooled naistöötajad ei kasuta seda võimalust kunagi, vaid „jätkavad töötamist ilma puhkuseta, hoolimata valust või sümptomitest“.

Seadme töötasid ühiselt välja Nara Womens University teadlased ja idufirma Osaka Heat Cool.

allikas: The Guardian