Oleme mehega proovinud ka kõiksugu erinevaid poose, viise, vidinaid jm. Erutumisega üldiselt probleeme pole. Kas ma kujutan lihtsalt ette, et orgasm on midagi väga võimsat? Ehk oskate kuidagi nõu anda või selgitada.

VASTUS:

Nii palju, kui on erinevaid inimesi, on ka võimalus, et kogetakse orgasme tõepoolest erinevalt. Vahel võib juhtuda, et liigne pinges olek ja kindla asja suhtes ootustele orienteeritus raskendab meil lõõgastumist ning siis võibki juhtuda, et mitte midagi ei “juhtugi”. Küll aga õnnestub paljudel naistel saada orgasm sellisel juhul, kui masturbeeritakse või siis seksuaalvahekorra jooksul stimuleeritakse  kliitorit. Seda võib ka partner teha. Kirja teel kahjuks rohkemat ei saa öelda, kuna selleks, et Teid paremini aidata, oleks vajalik esitada veel mõningaid täpsustavaid küsimusi.

Küll aga soovitan Teil julgesti pöörduda seksuoloogi või seksuaalnõustaja vastuvõtule, et saaksite professionaali abiga oma murele seletuse ja lahenduse silmast silma kohtumisel.

Võimalik, et see ongi Teie eripära, sest tõesti kõik võib alata sellest, et kuidas keegi orgasmi defineerib, lisaks see, et millised on ootused. Võimalik, et vahel pärsivad naudingut kogeda erinevad põhjused, nagu näiteks põetud haigused, stress, mure, ravimid… jne.

Loodan, et Teil läheb kõik lõpuks kenasti!

Heade soovidega,

Agnes Alvela
Eesti Seksuaaltervise Liidu internetinõustaja