1. Kus ja kuidas sa elad

See, kas elad ühikas koos kümne inimesega, jagad viiekesi korterit, kolid kallimaga kokku enne abiellumist, elad koos oma eksiga või naudid üksindust luksuskorteris pole kellegi teise asi peale sinu enda.

2. Prioriteedid

Tahad oma äri püsti panna? Viit last? Ei tahagi üldse lapsi? Seljakotireisida läbi India? Palun, see on sinu elu. Kellelegi ei meeldi? Tema probleem!

3. Vabandus

Sa tegid midagi, mida sa ei kahetse karvavõrdki, kuid keegi teine tunneb end sellest häirituna. Las tunneb, see pole sinu mure ja sa tõesti ei pea selle eest vabandama, kui sa selleks põhjust ei näe.

4. Vajadus üksiolemise järele

Soovides üksi olla ei ole sa ebaviisakas, introvert, ülbe ega ebasõbralik. Sina ise otsustad, millal sa oled väsinud või tüdinud ja millal tahad suhelda ning sa ei pea selle kohta selgitusi jagama.

5.Su nõusolek

Mõnikord tahavad inimesed südant puistata ja see on mõistetav, jagatud mure on pool muret. Aga kui keegi räägib sulle midagi, millega sa kohe kuidagi nõus olla ei saa, ei pea sa kaasa noogutama ja nägu tegema, et sa mõistad ja tunned kaasa. Tema valik oli sulle rääkida, sinu valik on jääda oma veendumustele kindlaks.

6. Valmisolek kõigeks

Sa ei pea ohverdama oma aega, raha ja energiat millelegi või kellelegi, mis/kes sulle eriti korda ei lähe. Kui sa ei viitsi või ei taha, ära tee ja ongi kõik. Lihtsalt sellepärast, et keegi palub, ei pea sa tõesti mitte midagi tegema.

7. Su välimus

Võtsid juurde või kaotasid kaalu, muutsid juuksevärvi, kasvatasid habeme? Väga tore, et sa julged olla see, kes sa tahad olla. Kommenteerijad mingu puu taha!

8. Toiduvalik

No mis siis, kui sulle ei maitse piimasupp, sushi või šokolaadikook. Ära söö. Me ei ela enam selles ajas, kus iga suutäis oli defitsiit.

9. Seksielu

See, kas sul on või ei ole seksielu, kellega, kui palju, millal ja kuidas sa seksid ei puutu mitte kellessegi peale sinu. Kuni oled hoolikas enda ja oma partnerite tervise suhtes, anna tuld.

10. Karjäär

Sina ise otsustad, kas liigud sammu edasi või tagasi või püsid 10 aastat samal kohal. Inimesed, kes sinust hoolivad, toetavad sind igal juhul ja teiste arvamus ei peakski sulle üldse korda minema.

11. Poliitilised või religioossed vaated

Õnneks on valimised läbi ja tavainimesed enam poliitikast ei räägi, aga kui see siiski peaks jutuks tulema, pole sul vaja selgitada, miks pooldad üht või teist erakonda või miks sa valisid just selle inimese. Samuti ei pea sa selgitama või vabandama oma religioossete vaadete pärast. Loomulikult ei ole sul keelatud sisukaid ja informatiivseid vestlusi pidada, kuid kui teine inimene ei taha sind kuulda võtta, siis lõpeta jutt.

12. Miks sul kaaslast pole

Pole kellegi asi, kas sa oled üksinda vabatahtlikult või sunniviisiliselt, see on sinu elu ja sinu valik ning emal, vanatädil või kolleegil ei ole mingit õigust sulle meelde tuletada, et 22 on viimne taks või rääkida bioloogilisest kellast. Nagu tema sundimine aitaks sind kiiremini mehele?!

13. Kohting

See on väga oluline punkt! Sa ei pea mitte ühegi mehega kohtingule minema lihtsalt sellepärast, et ta sind kutsus. Kui ei taha, ei lähe. Ja kindlasti ei tohiks sa ta kutset vastu võtta siis, kui mees tundub sulle hirmuäratav või midagi tema juures paistab vale.

14. Abielu

Abiellusid 18aastaselt? Ei kavatsegi kallimaga leibu ühte kappi panna? Täiesti okei. Kuni need on sinu enda vabad valikud ja otsused, ei pea sa neid kolmandatele osapooltele põhjendama.

15. Suhted

Soojendasid eksiga uuesti suhte üles? Andestasid mehele, kes sind pettis? Ei võtnud kallima abieluettepanekut vastu? Sul olid nendeks ostusteks kindlasti väga head põhjused, aga sa tõesti ei pea neid kellegagi jagama. Kuni sa ise oled rahul, on kõik väga hästi.

Allikas: Higher Perspective