1. On inimesi, kellel ei olegi naba. Näiteks supermodell ja maailma seksikaimaks naiseks kuulutatud Karolina Kurkova, kelle naba “läks kaduma” lapsepõlves tehtud operatsiooni käigus.

2. Ka kängurutel ja koaaladel pole naba. Kuigi bioloogid armastavad rõhutada, et kõikidel imetajatel on nabad olemas, ei vasta see päriselt tõele. Näiteks kängurutel ja koaaladel pole seda vaja. Seda seetõttu, et embrüo toitub mitte nabaväädi vaid rebukoti kaudu.

3. Aga näiteks delfiinidel on naba täitsa olemas!

4. Naba on su elu esimene arm, mis tekib siis, kui nabaväät pärast sündi läbi lõigatakse, kinni seotakse ja see lõpuks küljest ära kukub.

5. Iga inimese naba on erineva kujuga ja sisaldab erinevaid baktereid. Teadlased on inimeste nabadest leidnud üle 2400 erineva bakteriliigi.

6. Kõik nabad on alguses väljapoole punnis. Inimese kasvades vajub punnike nabaaugu sisse peitu ja ainult 10% inimestest jääb see elu lõpuni väljaulatuvaks.

7. Raseduse ajal võib ema naba välja tulla ning pärast sünnitust jälle sisse tagasi minna.

8. Seksikaimaks peetakse traditsioonilist ovaalse kujuga nabaauku. Nabapunne ei peeta väga atraktiivseteks.

9. Rinnasuurendusoperatsioone saab teha läbi nabaaugu. Selle nimi on TUBA-tehnika ning selle käigus tehakse nabasse väike sisselõige, mille kaudu sisestatakse implantaadid. Nii jääb kehale vähem arme.

10. Nabarõnga augustamisest paranemine võtab umbes pool aastat. Kuni aasta. Ja kui sa oma nabarõnga ja uue nabaaugu eest korralikult hoolt ei kanna, läheb see mädanema ja tekitab väga palju probleeme.

11. Nabast võib välja tulla jäledaid asju. Kui nabaauku korralikult ei puhastata, koguneb sinna surnud naharakke, riidejääke ja karvu, mis võivad tekitada korraliku klombi. Meestel juhtub seda tihemini, sest neil on selles piirkonnas rohkem karvu.

12. Mõned inimesed koguvad nabast välja tulevat ollust ja teevad sellest nukke. Näiteks Graham Barker Austraaliast pääses 2000ndal aastal Guinessi rekordite raamatusse kui maailma suurima nabajääkide kogu omanik. Rachel Betty aga meisterdab sellest ainest mõmmikuid. Öäk!

13. Nabajõllitamine oli Vanas Kreekas meditatsioonivorm. Kreeka mungad jõllitasid tundide kaupa oma naba, et oma sisemise minaga paremini ühendust saada.

14. Naba on väga erogeenne tsoon. Heteroseksuaalsed mehed naudivad naiste nabasid, sest naba rõhutab naise kurve ja keskkohta ning tõmbab tähelepanu naise viljakusele ja väele. Ühtlasi on naba väga tundlik, nii et vallatledes ei tasu teda kunagi tähelepanuta jätta

15. Kuuekümnendatel oli naba näitamine televisioonis keelatud.

Allikas: Troab.com