1. Nädalavahetuste nimel elamine. Muudel nädalapäevadel on ka tore, naudi neid ka, siis ei tõmba end reedel ribadeks.

2. Kiirmoe tarbimine. Hoia parem loodust ja investeeri kvaliteeti.

3. Seltskondlik suitsetamine. Miks rikud oma tervist ainult selleks, et seltskonnas olla? Õiged sõbrad ei jäta sind üksi ega tee numbrit sellest, et sa ei suitseta.

4. Surnud suhetest kinni hoidmine. Mis läinud, see läinud. Keskendu uutele ja tervetele suhetele, ära nuta taga neid, mis on ilmselgelt ammu kadunud.

5. Vähene ööuni.Kes ei maga, see ei jõua järgmisel päeval mitte midagi tehtud.

6. Toataimede tapmine. Nii suur inimene võiks ikka suuta juba kord nädalas lilli kasta.

7. Lootmine, et kehakaal jääb igavesti samaks. Ei jää. Mine trenni nüüd ja kohe ning viska krõpsud menüüst välja.

8. Voodiriiete vahetamine kord kuus või veelgi harvem. Öäk! Voodipesu vahetatakse kord nädalas, sest mustus ja higi, mis su kehalt voodisse jäävad, moodustavad sinna üsna rõveda kihi.

9. Odava veini joomine. Sa oled nüüd suur inimene, suudad juua pigem vähem, aga kvaliteetset veini.

10. Teistel inimestel endale riiete osta lubamine. Ema ja vanaema ostsid sulle riideid siis, kui olid kolmene. Nüüd pead ise oma stiili leidma ja seda hoidma.

11. Sõpradega veedetud aja iseenesestmõistetavaks pidamine. Sõbrad tulevad, on ja jäävad ainult siis, kui nendele aega pühendatakse. Nad ei jää su kõrvale igaveseks lihtsalt niisama.

12. Oma soovide unustamine suhtes selleks, et teisele heameelt teha. Mida rohkem sa end alla surud, seda suurema krahhiga te suhe lõpeb.

13. Nende asjade tegemine, mis sind tegelikult ei huvita, aga kellegi arvates "peaksid". Mis siis, et ema tahab, et sa arstiks saaks või talle lapselapsed sünnitaks. Tee seda, mida sinu süda ütleb.

14. Füüsilise tervise vaimsest tervisest tähtsamaks pidamine. Kui sul on mure, tuleb sellest rääkida! Ära tee seda viga, et jääd koju üksi põdema või pead vaimse tervise probleeme tabuks!

15. Kiirdieetide pidamine. Need ei tööta.

16. Boonuste kasutamata jätmine. Tee endale oma kodupoe liikmekaart, kogu punkte lennu- ja laevareisidel ning kasuta soodustusi, mida liikmetele pakutakse. Kokkuhoid võib olla üsna märkimisväärne.

17. Söögitegemisest hoidumine. Ise kokkamine on soodsam ja tervislikum, nii et võta mõned kursused või mine ema juurde õppustele.

18. Aja raiskamine inimeste peale, kes sulle halva enesetunde tekitavad. Mõttetu! Leia need inimesed, kelle seltskonnas tunned end täisväärtuslikuna ja kes teevad sind õnnelikuks.

19. Raha (ja keskkonna) raiskamine puhastusvahenditele, mis pole loodussõbralikud. Vähem keemiat, parem elu meile kõigile.

20. Suguhaiguste testide vältimine. Maksab valusalt kätte!

21. Viimasel sekundil plaanide tühistamine. Seda teevad ainult teismelised, täiskasvanud inimesed suudavad oma ajakava paremini planeerida.

22. Püüd kõikidele meeltmööda olla ei vii kuhugi, sest lõpuks oled ise jumala ribadeks.

23. Palga viimse sendini (ja üle) ära kulutamine. Õpi kasutama raha nii, et sul iga kuu lõpuks rahakotis tuul ei uluks ja saaksid midagi kõrvale panna.

24. Mitte mõtlemine sellele, mis pensionieas saab/pensioni mitte kogumine. Kes maksab sul hooldekoduarved või kirsturaha?

25. Kortsus riietega ringi käimine. Triikimata riided on märk lohakusest ja annab teada, et sul on suhtumisega probleeme.

26. Keeruliste vestluste vältimine viib lõppkokkuvõttes veelgi keerulisemate vestlusteni, mis võivad lõppeda plahvatusega.

27. Uskumine, et tähtsate teemadega tegelemiseks on sul veel aega küll. Mida varem sa mõtled oma vanadusele, pensionile, kodu muretsemisele ja tervisele, seda lihtsam on tulevikus.

28. Endale ilmvõimatute eesmärkide seadmine. Mõttetu. Kõrgustesse pürgimine on muidugi tervitatav, aga kui iga kord sead endale nii kõrge eesmärgi, et kukud läbi, kaob igasugune motivatsioon. Pigem alusta madalamalt ja sea siis latti järjest kõrgemale.

29. Oma vanemate ignoreerimine ja vältimine. Nad ei ole igavesti sinu kõrval!!!

30. Vanaemale helistamata jätmine. Ka vanaema ei ole tõenäoliselt enam kauaks ja kui ta on lahkunud, kahetsed kibedalt, et temaga rohkem aega ei veetnud.

31. Soovimatu või sobimatu eseme e-poodi või kauplusesse tagastamata jätmine. Mis sa tast hoiad, kui see sulle ei sobi. Vii tagasi ja küsi raha tagasi, muidu jääd ju tegelikult ilma nii rahast kui esemest.

32. Oma elu teistega võrdlemine. Ka sellel pole mingit kasutegurit. Ela oma parimat elu ja ongi hästi!

33. Oma vaimse tervise seisundist vaikimine on see, mis lõpuks hullumajja või enesetapuni viib.

33. Ebapiisavas koguses vee joomine teeb halba nii suu juustele, küüntele, nahale kui üleüldisele tervisele.

35. Kogu oma vaba aja diivanil veetmine on elu raiskamine.

36. Vimma pidamine on energia raiskamine inimeste peale, kes seda ei vääri.

37. Öö läbi väljas pidutsemine ja...

38. Tervete pikkade päevade pohmelli peale raiskamine.

39. Koristamise vältimine seni, kuni ilmub hallitus või jälk hais.

40. Pikema aja teleka ees veetmine kui raamatu lugemisele kulutamine.

41. Öised McDonaldsikülastused nätavad end üsna pea su vöökohal või reitel.

42. Hammaste eest üldse mitte hoolitsemine või halvasti hoolitsemine toob kaasa meeletud hambaraviarved tulevikus.

43. Internetikohtingute pärast peast segi minemine. Mis siis, et teistel on kaaslased ja sul ei ole, see ei tähenda, et jäädki igavesti üksi.

44. Päevituskreemi vältimine on üks üsna tõhus viis endale nahavähk hankida ja nahk kiiresti vanaks kortsutada.

45. Muretsemine selle pärast, mida teised sinust arvavad on ka täiesti mõttetu, sest kõikidel on iseendaga nii palju tegemist, et sinu pärast jõuavad oma pead vaevata vaid tõesti mõned üksikud, kel oma elu pole.

46. Elamine tänases päevas nii, et homseks mingeid eesmärke ja plaane polegi. Hetkes kulgemine on küll mõnus ja murevaba, aga ega need mured tulemata jää. Ühel hetkel avastad, et sa pole mitte keegi, mitte kuhugi jõudnud ja sul pole mitte midagi, sest sa pole seadnud endale (käegakatsutavaid) eesmärke.

47. Soov olla kõige targem ka siis, kui tegelikult peaksid suu hoopis kõvasti kinni hoidma. Kellelegi ei meeldi targutajad.

48. Asjatu vabandamine asjade pärast, mis ei ole üldse sinu süü. Selg sirgu ja pea püsti - seisa enda eest, naine!

49. Märkmiku/kalendi vältimine ja kõikide kokkulepitud kohtumiste unustamine või sassi ajamine. Tänapäeval, kui igas nutitelefonis on märkmik olemas, ei ole sellele enam mingisugust õigustust.

50. Igal hommikul kohvi ostmine viib su rahakotist meeletu summa ja topsikud on loodusele suureks koormaks. Tee kohvi ise kodus termosesse valmis ja säästad nii raha kui metsaaluseid!

Allikas: Business Insider