Mary arvas, et tal on täiuslik abielu, uskus, et ta mees töötas CIA agendina, ta oli hooliv, tähelepanelik ja suurepärane isa nende kahele lapsele… Kuid siis selgus ootamatult, et mehel on veel naisi ja kuue erineva naisega kokku ka 13 last. Ja 2014. aastal pandi ta bigaamia eest trellide taha.

“Me käisime kohtingutel ja ta küsis juba peale esimest kahte nädalat, kas ma tahaksin temaga abielluda — ütlesin ei, aga lõpuks me siiski kihlusime ja olime olnud abielus neli aastat,” meenutab naine. “Peale kuut koos veedetud kuud jäin ma rasedaks, mis oli minu jaoks suur üllatus, sest ta väitis, et ei saa lapsepõlves põetud mumpsi tõttu lapsi. Mõtlesin, et ta arvab, et olen teda petnud, sest ta oli nii kindel, et ei saa lapsi.”

200 tuhat inglise naela

William Allen Jordan manipuleeris oma naist ja pani ta uskuma, et töötab CIA agendina ning missioonidel veedetud aeg võimaldaski tal imelihtsalt oma kaksikelu varjata.

Ta suutis isegi veenda oma naist ajama kokku 200 tuhat inglise naela, et maksta väljapressijale, kes olevat ähvardanud röövida nende ühised lapsed (täna 16aastase Eilidhi, 13aastase Zachi ja 19aastase Robyni). “2004. aastal, kui ootasin Zachi sündimist, ütles ta mulle, et keegi, kellega ta kohtus salajasel missioonil, tahab tappa meie lapsed, röövida need ja rebida neid tükkideks ja saata posti teel meile tagasi, kui me neile raha ei anna. Selleks hetkeks olime juba neli aastat koos olnud ja ma olin totaalselt tema käpa all, mistõttu müüsin kogu oma maise vara maha — oma maja, auto, elukindlustuse, kõik,” räägib ta šokeeriva loo.

Kuidas see välja tuli?

Mingit väljapressijat muidugi ei olnud ega ka salajasi missioone, aga teine naine oli küll: Mischele Lewis, kes helistas Maryle 2006. aastal. "Ta küsis: "Kas sa oled Mary Turner Thomson?" ja ma vastasin "jah", mille peale ta küsis: "Kas sa oled ka proua Jordan?" ja ütlesin taas "jah", mille peale ta vastas: "Noh, mina olen teine proua Jordan."," meenutab Mary juhtunut. "Kohtusime kohvikus ja rääkisime 12 tundi. Kui ta kell kuus hommikul lahkus, saatsin mehele sõnumi ja jätsin ta maha. Jätkasin temaga suhtlemist, et saada rohkem infot, aga ta ei taganenud kordagi oma loost ja väitis, et ta kavatseb enda kaitsta. See oli kõik totaalne lollus."

Jordan määrati kahenaisepidamise ja pettuse eest vangi ning kui ta sealt vabanes, saadeti ta tagasi Ameerikasse. Tema ohvriks langenud naine aga kirjutas raamatu "The Bigamist: The True Story of a Husband's Ultimate Betrayal", et ka teised ohvrid julgeksid avalikkuse ette tulla.