1. “Kananahka” tekitavad lihased, mille külge on kinnitunud karvakesed ja mis jahedas või erutuse tõttu nahapinnalt kõrgemale kerkivad ja kehakarvad turri ajavad.

2. Kurgumandlid. Neist on rohkem tüli kui tulu, sest tihti kipuvad mandlid põletikuliseks muutuda ja need tuleb operatsiooniga eemaldada.

3. Pimesoolt oli meil kunagi vaja selleks, et suurtes koguses taimset toitu seedida. Nüüd, kui me küpsetame oma toitu ja saame vajalikud ained kuumtöödeldud toidust kiiremini kätte, ei ole pimesoolt enam tarvis.

4. Tarkusehambaid vajasime siis, kui oli tarvis ohtralt vintsket liha närida. Nüüd on nad ainult tüliks.

5. Darwini punktike kõrva peal on jäänuk ajast, mil meie kõrvad olid teistsuguse kujuga ja meie kuulmine teravam, andes meile varakult teada lähenevast ohust või söögist.

6. Väike täpike kõrva peal on meenutus ajast, mil meil veel lõpused olid.

7. Adenoidid aitavad laste immuunsüsteemi korras hoida, kuid mõnikord ei aita ka ja need eemaldatakse operatsiooni käigus. Täiskasvanuil pole neist mingit kasu.

8. Sapipõis hoiustab maksa moodustatud sappi, tekitab valulikke sapikive, võib muutuda põletikuliseks ja tekitada isegi vähki. Inimesed, kellel on sapipõis eemaldatud, ei ole märganud mingeid muutusi oma enesetundes.

9. Topeltorganid nagu kaks neeru, kaks munandit või kaks munasarja. Inimene funktrioneerib väga edukalt ka ühega.

10. Lihased, mille abil liigutad kõrvu. Tänapäeval täiesti ebavajalik oskus, aga kauges minevikus (ja praegu näiteks kassidel ja koertel) oli meil tarvis suuta oma kõrvu liigutada, et paremini kuulda, kui saak või vaenlane lähenes.

11. Kolmas silmalaug on reptiilidel ja lindudel ning meile on jäänud sellest üks pisike riba, millel pole mingit mõtet.


12. Kehakarvad hoidsid meid kunagi soojas ning juuksed teevad seda tänapäevani, kuid kaenlaalused karvad ning seljakarvad on kaotanud oma otstarbe.

13. Väike varvas oli vajalik siis, kui me ronisime ja jalgadega puuokstest kinni hoidma pidime. Püsti seismiseks ja kõndimiseks piisab täiesti ka neljast suuremast varbast.

14. Sabakont on jäänuk meie kunagistest sabadest.

15. Meeste rinnanibud on meeste küljes seetõttu, et me kõik alustame oma elu emaüsas naisena ning nibu eesmärk on ainult üks — toita oma järeltulijat. Mehed seda tavaliselt ei tee nii et nibusid neil vaja ei ole.

Allikas: Lists25