“Töötasin praktikandina ühes riigiasutuses ja üks mu ülemustest oli keskealine mees. Ta jälestas naiste tualettruumides olevaid salvräti- ja tampoonimasinaid. Tõepoolest, ta lausa vihkas neid ja nõudis, et need ei ole absoluutselt vajalikud.

Umbes kuu pärast tööle asumist sain ma teada, miks tal nii tugevad tunded on. Mul hakkasid ootamatult päevad ning palusin luba tualetti minna. Ta tahtis teada, miks. Ma ütlesin talle.
Mees läks närvi ja hakkas jaurama, et naised on laisad ja me raiskame aega, oleme hoolimatud ja ei tea hügieenist midagi ja see ei ole tema probleem. Oma pika tiraadi lõpetas ta teatega, et kohe kindlasti ei luba ta mul tualetti minna ja ma pean jääma oma toolile istuma ja tööd edasi tegema. Järgnes kinnitab peanoogutus märkimaks, et ta on oma sõna öelnud ja see jutt lõppeb nüüd!

“Kui ma ei saa vetsu minna,” ütlesin rahulikult ja kannatlikult, “voolab veri läbi mu pükste, määrib ära mu äsjaostetud seeliku ja ilmselt ka tooli, millel istun. Mul on vaja midagi, mis vere endasse imeks. Sellepärast on mul vaja tualetti minna!”

Mehe nägu muutus hetkega halliks ja õudus peegeldus ta silmades. Ta kummardus minu poole ja sosistas: “Oota, kas sa tahad öelda, et kui sa vetsu ei lähe, siis veritsed edasi? Ma arvasin, et naised saavad menstruatsiooni lihtsalt kinni keerata.”

Ma ei suutnud seda uskuda…

Aga hulk hirmunuid sosinaid hiljem selgus, et ta tõesti arvaski nii. Ta uskus, et a) naised suudavad oma päevi ise kinni keerata, b) naised valivad igas kuus ise oma soovi järgi ühe nädala, kus me tahame rohkem aega tualetis veeta, et lihtsalt lollitada ja aega veeta ja c) tualetis asuvad tampoonid ja salvrätid on seksimänguasjad. Ta päriselt uskus, et tampoonid on dildod! Ja sellepärast oli tema ja paljud ta sõbrad nii vihased, et naistele selliseid luksusi võimaldatakse!

Ja see on lugu sellest, kuidas ma kahekümneaastasena pidasin menstruatsiooniloengut endast paarkümmend aastat vanemale ülemusele, kes oli tol hetkel mõjukas Ameerika poliitik. ”

Loodetavasti on inimeseõpetus ja seksuaalkasvatus Eesti koolides praegu paremal tasemel ning meie poisid kasvavad üles õigete teadmiste ja arusaamadega naiste kehadest.

Allikas: Someecards