Bright Side kogus kokku põnevaid fakte naiste kohta, millest sa ehk veel kuulnud pole:

1. Naiste kaelad on liikuvamad

Oled sa kunagi märganud, kuidas mehed ja naised end kaelast pööravad, kui neid keegi kutsub? Proovi seda ja näed, et mees pöörab suure tõenäosusega tervet oma keha, aga naine ainult pead. Selle põhjuseks on lihaste struktuur, mis naiste kehades on elastsem.

Sellegipoolest, naised, olge ettevaatlikud, kui oma päid pöörate, sest ühe uuringu järgi tunnetavad naised ka palju sagedamini kaelas valu kui mehed.

2. Naistel on magamise ajal tundlik kuulmine

See fakt on evolutsiooni tulemus. Naiste kuulmine on magamise ajal tundlikum, et nad kuuleksid oma beebisid nutmas. Hea uudis on aga see, et see kehtib vaid väga kõrgete helide kohta ja madalama häälega rääkides on võimalik naisi mitte äratada.

Mis aga kõige ebaausam: naistel on palju sagedamini unehäireid kui meestel.

3. Naistel on üks rind suurem kui teine

See vahe võib olla selgesti eristatav aga ka peaaegu nähtamatu, aga mõlemal juhul pole põhjust muretsemiseks. Mitte ühelgi naisel pole täiesti sümmeetrilised rinnad, aga sellegipoolest on kõik rinnad ilusad.

4. Naised on ratsionaalsemad kui mehed

Vaatamata laialtlevinud arvamusele, et naised on emotsionaalsemad ja mehed ratsionaalsemad, on reaalsus hoopis vastupidine.

5. Tselluliit pole halb asi

Esiteks pole tselluliit üldse meditsiiniline termin ega ka märk ülekaalulisusest, aga see on omane küpsetele naistele. Statistika järgi pole ainult ühel naisel 40st tselluliiti ja kuigi kuuleme sageli, kuidas tegemist on millegi kohutavaga, mille tekkimist tuleks kindlasti vältida, on sel rasvkoel hoopis oluline roll teatud hormoonide tootmises, mille hulka kuulub ka östrogeen.

Ja kas teadsid, et tselluliit pole globaalse probleemina isegi mitte 50 aastat vana? Seega, kui Marilyn Monroe selle pärast ei muretsenud, siis miks peaksid sina?

6. Naised jäävad kiiremini purju kui mehed

Naistel on kudedes vähem vett kui meestel. Mida see tähendab? Mitmeid asju. Näiteks naised jäävad meestest kiiremini purju, sest nende kehad on võimelised seedima vähem alkoholi enne, kui see jõuab nende vereringlusesse. Naised ka higistavad vähem, mis on justkui hea asi, aga samas ka põhjus, miks me ei talu nii hästi kuumust.

7. Naised kiinduvad teistesse inimestesse rohkem ära

Miks? Sest naistel on kõrgem oksitosiini tase, mis on n-ö armastuse hormoon ja paneb sind tugevamini kellessegi kiinduma. Oksitosiin vastutab ka ema-lapse sideme loomise ja isegi rinnaga toitmise eest.

8. Naiste kehad muutuvad ka 20ndates

Kui su teismeliseaastad olid hullumeelsed ja ebatervislikud, pole 20ndates veel hilja oma elustiili muuta. Naiste kehad kasvavad ka nüüd edasi ja muutuvad, mistõttu jätka banaanide ja mandlite söömist, mis sisaldavad palju kaltsiumi ja aitavad luudel tugevamaks kasvada. Ka lihastrenni tegemine aitab.