The Thomson Reuters Foundationi värskelt avaldatud uuring reastas 10 riiki, kus naistel on kõige halvem elada. India tuli ülekaalukalt esimeseks — grupivägistamised, lastevägistamised, inimkaubandus, orjastamine, seksiorjandus, sundabielud, naiste ümberlõikused, happerünnakud, laste mehelepanek ja füüsiline vägivald muudavad naiste elu seal riigis tõeliseks põrguks.

Sõjast puretud Afganistaan tõusis teisele kohale, aga esikoha võitis ta mitteseksuaalse vägivalla kategoorias, näiteks koduvägivald on Afganistaanis ülimalt levinud. Samuti on seal tõsiseid probleeme tervishoiuga ning diskrimineerimisega.

Süüriat peetakse seksuaalse vägivalla ja tervishoiuteenuste puudumise tõttu kolmandaks. Üllatuslikult jäi Süüria seksuaalvägivalla ja ahistamise kategoorias viiki USAga, kus tänu #MeToo kampaaniale need teemad eriti teravalt päevakorral on.

USA oli tabeli esimeses pooles nii seksuaalvägivalla/vägistamiste, seksi peale sundimise ja õigusabi puudumise osas vägistamiste korral. Mitteseksuaalse vägivalla edetabelis oli USA kuues.

Kõige ohtlikumad riigid on:

1. India

2. Afganistaan

3. Süüria

4. Somaalia

5. Saudi Araabia

6. Pakistan

7. Kongo Demokraatlik Vabariik

8. Jeemen

9. Nigeeria

10. Ameerika Ühendriigid