Diana kaks poega, William ja Harry olid matustel koos oma isa, vanaisa ja onu Earl Spenceriga. Kirst möödus Buckinghami palee eest, kus kuningliku perekonna liikmed ootasid. Üks neist oli ka kuninganna Elizabeth II ja kui Diana kirst temast möödus, tegi ta väga haruldase liigutuse: ta langetas oma pea.

Kuninganna žest on märkimisväärne kahel põhjusel: esiteks, kuigi on tavapärane, et teised kummardavad või kniksutavad kuninganna ees, ei pea tema seda teistele tegema. Sellise liigutusega tegi ta pühaliku ja ootamatu tunnustuse oma endisele pojanaisele, mida ta harilikult kellelegi teisele ei jaga.

Teiseks, enne Diana surma oli kuningliku pere elude ümber väga palju draamat ja kuninganna Elizabeth II tegelikult nõudis, et Diana matusetseremoonia oleks privaatne. Sellele seisid aga vastu nii prints Charles kui ka tolleaegne Suurbritannia peaminister Tony Blair. Kuna kuningannat kritiseeriti vaikimise ja tavapäraselt asjaliku käitumise pärast Diana surmale järgnevatel päevadel, saatis see pealiigutus sõnumi, et kuninganna tegelikult austas Dianat ja sisimas hoopis leinas printsessi.

Allikas: Popsugar