Ole enda vastu aus, kui tihti sa reisi planeerides mõtled justkui kahele asjale: esiteks sellele, kuidas logistiliselt kõike sättida ja, et reis ikka su eelarvesse mahuks ning teiseks, kuidas leida üles kõik need ägedad kohad, kus saaks teha imelisi Instagrami pilte. Kui kümmekond aastat tagasi poleks see isegi teemaks tulnud, siis tänases tehnoloogiamaailmas on see mõte täiesti päevakohane. Inimesed proovivad pidevalt luua fotode läbi vau-efekti ja näitavad läbi sotsiaalmeedia enda täiuslikumat versiooni.

Miks panna telefon ära ja reisi ajaks Instagramist välja logida?

Kuigi võid justkui tunda, et oled ainus inimene oma sõpruskonnast, kes reisipilte ei postita, tea seda: reisimine peaks võimaldama sul lõõgastuda ja puhata, mitte näitama, kui äge elu sul on. Pole vaja mõelda, et kui sa ei ööbi just kõige lahedamas Airbnb korteris või ei söö kõige popimas restoranis, on su reis kuidagi halvem kui teistel (või, et kui su reis seda kõike just on, siis oled teistest parem). Tegelikult on täiesti okei ööbida keskpärases hotellis, et hoida oma reisieelarve põnevatele tegevustele ja süüa kohalikes restoranidest, kus hind on palju madalam, aga kogemus väärt palju rohkem. Naudi oma reisi ja ära hooli sellest, mida keegi teine sellest arvab. Tegelikult oleksid ju ka ise enda üle uhke, kui suudaksid terve reisi pilte postitamata mööda saata ja näidata oma sõpradele, et sa ei soovigi massi sulanduda.

Keskendu puhkamisele!

Pole küsimustki, reisimine on äge! Tunne, kui lennuk veel avastamata riigis maandub, tekitab meeldiva põnevustunde ja võid rõõmust lausa hulluda. Küll aga on nii kerge sattuda sotsiaalmeedia lõksu ja selle asemel, et nautida igat hetke, veedad selle hoopis Instagrami fotosid ja videosid postitades ning igal võimalusel WiFi võrku otsides. Enne, kui sellest arugi saad, on su reis läbi ja sa oled jälle kontoris tagasi ning mõtled, kuhu su puhkus küll kadus.

Kui tahad end välja lülitada, reisi populaarsete reisisihtkohtade asemel hoopis kuhugi, kuhu pole nii popp reisida ja keskendu hetke nautimisele. Äkki seal, kuhu sa parasjagu reisisid, polegi midagi pildistamisväärilist ja nii võidad endale tõelise puhkuseaja. Nüüd naudi seda!

Avastad midagi uut…

Iga reisi hetke jagamisele keskendumine võib tähendada, et otsid (kasvõi alateadlikult) pidevalt midagi, mis võiks ka teistele inimestele meeldida. Kuidas siis hiljem mõista, mis sulle reisi puhul tegelikult meeldis ja millise tunde see puhkus või sihtkoht sinus tekitas? Kui otsustad sel korral telefoni ära panna, võid avastada mõne koha või paiga, mida muidu poleks märganudki. Alles siit saab alguse tõeline seiklus!

Kas sul on lihtne end välja lülitada ja reisile keskenduda? Jaga meiega, kuidas seda teed.

Allikas: The Everygirl