1. Rinnapiim on keedetud menstruaalveri
Vanas Kreekas arvati, et rinnapiim on eriliselt töödeldud menstruatsiooniveri, mis on “kuumutatud, paksenenud ja valgendatud”. Mida iganes…

2. Kui inimene tundis end kehvasti, puhus tohter talle suitsu tagumikku
18.sajandil oli sigaretisuits populaarne ravimeetod. Kui inimene oli haige, näiteks piinles pea- või kõhuvaludes, oli suremas või juba surnud, võttis tohter kotist pulgakese, mille pistis talle tagumikku ja puhus sinna sigaretisuitsu.

3. Kapsa sees peitsid ennast deemonid
Nii tavalise peakapsa kui väikeste Brüsseli kapsaste lehtede vahel peitsid ennast väidetavalt väiksed õelad deemonid. Kui inimene nad alla neelas, põhjustasid deemonid ta kõhus põrgupiina. Et pahalasi minema ajada, lõigati kapsa juure peale ristid.

4. Haldjad varastavad lapsi ja jätavad asemele nuku
Keskajal usuti ka seda, et haldjad käivad kodudes lapsi näppamas ning jätavad hälli beebi asemele nukukese. Et kindlaks teha, kas tegu on õige lapse või nukuga, tehti katse: ema püüdis lapse tähelepanu ja viskas siis oma kinga supikaussi. Kui tita selle peale naeris, oli tingimata tegu haldjate jäetud nukuga, sest päris laps ju iialgi nii suvalise asja peale ei itsita!

5. Rongisõit ajab hulluks
Kui rongid populaarseks said, arvas osa rahvast, et kiire liikumine ei saa ajule üldse hästi mõjuda. Usuti, et rongisõit raputab aju sassi, mistõttu inimesed lähevad peast segi ja näiteks hüppavad rongi ette.

6. Nõiad varastavad peeniseid ja peavad neid lemmikloomadena
15.sajandi varasalvest: nõiad on suutelised mehe peenise ära kaotama, endale võtma ja sellest endale lemmiklooma võluma. Lemmikloom pidi sööma kaera, nagu hobusedki. No kes tuleb sellise asja peale üldse?!

7. Geniaalne depressiooniravi — pulk silma
Võta jääpulk, topi see patsiendile silma, keeruta seda seal natuke ringi, et “depressioonikanalid” lahti pääseks ja voila — tervis korras. Pigem siiski mitte, tavaliselt lõppes selline protseduur surmavate vigastustega.

8. Meil on veel üks manner — MU
1800ndate teises pooles elanud arheoloog Augustus Le Plongeon oli veendunud, et maiade tsivilisatsioon on pärit Mu nimeliselt mandrilt, mille võime leida kuskilt Vaiksest ookeanist. Ja vana Egiptuse kultuuri loojaks on keegi Mu-lt põgenenud tegelane. Tema allikad? Neid polegi.

9.Gladiaatori vere joomine ravib epilepsiat
Ja kõige efektiivsem on veri, mis on lastud välja veel hingava inimese seest ning on mõnusalt soe.

10. Menstrueerivad naised suudavad hävitada herilasepesi
Mitte kõik pole soovinud naisi kuupuhastuse ajaks kuuti kinni panna või pimedasse koopasse sulgeda. Mõned tüübid uskusid siiralt, veritsev naine on ülivõimas — ta suudab taimed ära needa, peeglid tumedaks võluda, koerad hulluks ajada, herilasepesad ära hävitada, raudlatid pooleks murda ning äikesetormid minema peletada.

11. Beebi “tegemiseks” on vaja ainult spermat
Aristoteles oli veendunud, et igas seemnerakus on peidus üks väike inimene, kelle sees on omakorda väike inimene (ehk siis nagu sperma-matrjoška). Seetõttu on naist vaja ainult beebi valmis küpsetamiseks — kogu oma vajaliku geenipagasi saab laps isa spermast.

12. Punapead muutuvad pärast surma vampiirideks
Ja mitte ainult punapead. 12.sajandi Euroopas said nõia- või vampiirimärgi külge kõik lapsed, kes olid ebatavalised ehk kummaliste silmade, suulaelõhe või punast värvi juustega.

13. Silmad lasevad välja valguskiiri
Platon teadis rääkida, et me näeme seetõttu, et meie silmadest kiirgavad välja nähtamatud valguskiired. Ehk kui kaks inimest teineteisele otsa vaatavad, siis nende kiired põimuvad kokku. Armas, aga väga veider.

14. Gin on kõhurohi
Gin oli algselt seedimist parandav ravim. Ka liigesehaiguste puhul saadi sellest abi.

15. Pull, kes kakab hapet
Keskajal elutses väidetavalt pull, kelle sarved olid nii keerdus, et nendega ta ennast kaitsta ei saanud. Selle tegelase enesekaitsevahend oli hoopis happeline kaka, mida ta purskas kõigi peale, kes üritasid talle läheneda.

Allikas: Buzzfeed