1. Suudad ise enda eest vastutada

Ehk siis: pead suutma oma tegude tagajärgedega ise toime tulema ja oma jamade eest vastutuse võtma eeldamata, et su vanemad, elukaaslane või sõbrad sulle appi tõttaks ja su hädast välja päästaks. Näiteks kui ostsid endale ise auto, aga see juhtus kogemata olema täielik vanarauahunnik, mis muudkui laguneb, suudad sa endale tunnistada, et tegu oli ühe üsna halva otsusega ning välja mõelda, kuidas sa sellest nüüd välja tuled. Lühidalt: kui midagi läheb katki, parandad sa selle üksi ära.

2. Suudad ise tähtsaid otsuseid langetada

Täiskasvanuelu teine suur ja oluline ülesanne on luua endale identiteet.

Ehk siis:

Millise hariduse ma omandan?

Millise tööpakkumise ma vastu võtan?

Kus ma elan?

Kas ma tahan suhtes olla või pigem üksi toimetada?

Kas ma peaksin oma kallimaga kokku kolima?

Kas ma peaksin temast lahku minema?

Kas ma peaksin tegema täieliku kannapöörde, kolima teise riiki ja valima uue elukutse?

Oluline on iseendale selgeks teha, kes sa oled ja kuidas sa siia maailma sobitud. Selleks tuleb langetada terve rida tähtsaid otsuseid ja need otsused pead sa tegema ise.

Kuna surve ühiskonna ja tihti ka vanemate poolt on nii suur, on noortel väga keeruline neid otsuseid rahulikult ja läbimõeldult langetada, aga kannatlikkus ja teatud määral ka eksimine käivad selle teekonna juurde. Hea uudis on aga see, et umbes 30ndaks eluaastaks on enamikul selge, kes nad on ja milline on nende suund.

3. Majanduslik iseseisvus

Sel hetkel, kui sa oled suuteline oma langetatud otsuste eeast ka ise maksma, võid sa end ametlikult täiskasvanuks lugeda. Vanemate juurest välja kolimine ka siis, kui see tähendab märkimisväärset majanduslikku tagasilööki on esimene suurem samm iseseisvuse ja täiskasvanuks saamise suunas. Oma võimete piiril elamine ja kuu lõpus oma finantsidega toime tulemine ning vanemate rahakotist näppude eemale hoidmine näitab, et oled suureks kasvanud.