Lapse vanem oli ise sündinud naisena, kuid identifitseerib end mehena ja juba aasta enne rasedaks jäämist oli ta saanud arstidelt kinnituse ja ametliku tõendi oma soomuutuse kohta. Ülakehale olid tehtud vajalikud operatsioonid.

Hoolimata sellest oli ta võimeline rasestuma ning lapse ilmale tooma. Ja nüüd nõuab ta endale õigust kanda ennast lapse sünnitunnistusele isana. See looks tõelise pretsedendi — kunagi varem pole Inglismaal välja antud sünnitunnistust, kus lapse ilmaletoojaks on märgitud isa ja ema kohta sissekannet pole.

Probleem on selles, et seadus nõuab, et lapse ilmale toonud isik tuleb sünnidokumentides registreerida emana. Kõnealune mees aga väidab, et see on diskrimineeriv ja vastuolus tema inimõigusega privaatsusele ja eraelule. Mehe sõnade kohaselt on selline teemapüstitus ja sekkumine erallu tänapäeval ebavajalik.

Kohtuniku sõnul ei ole ta taolise teemapüstitusega varem kokku puutunud ja tunnistab, et kui mees oma tahtmise saab, tuleb hakata seadusi ümber tegema. Inglismaal on transsoolised mehed küll varem lapsi sünnitanud, kuid ennast siiski emana sünnitunnistusele märkinud.

Ka meil võib tulevikus taolisi vaidlusi ette tulla, seega tahaksime väga teada, mida teie arvate. Kas tegu on lapse ema või isaga?