Merilini tähelend sai alguse reisiblogi alustamisest aastal 2013. Varsti lisandus toidublogi, mis arenes kiiruga välja mitmekülgseks tervisliku elustiili päevikuks. Sellele järgnes Instagrami konto tegemine, kuhu sai esialgu postitatud juhuslikke klõpse. Aja jooksul on aga Instagram muutunud Facebookist olulisemakski. Nime ja blogi tuntuse kasvades muutus olulisemaks ka postituste sisu ja kvaliteet.

Blogi ja Instagrami voog paljastavad Merilini tõelised kired. „Fitness, kirjutamine, reisimine ja kõik nendega seonduv paneb mul silmad särama. Võib öelda, et ilma Palja Porgandita ma enam oma elu ette ei kujuta,” räägib Merilin. Selleks et oma fännidele huvitavat materjali pakkuda, on tema sõnul peale teksti oluline ka piltide kvaliteet, nende motiveeriv maneer ja järjekindel postitamine. „Kui blogimise ja sotsiaalmeedias postitamisega alustasin, ei olnud mul konkreetsest eesmärki. Praegu on postituste tegemiste mõte inimestes positiivse ellusuhtumise loomine ja nende inspireerimine,” lisab Taimre.

Inspiratsioon tuleb iseendast

Merilin jälgib ka erinevate välismaiste tegijate YouTube’i ja Instagrami kontosid, kuid seda mitte niivõrd inspiratsiooni, vaid lõbu pärast. Tema sõnul peaks igaühe inspiratsioon tulema ikka seespidiselt, iseendast. Igaks päevaks energia ja sära leidmine on Merilinile lihtne, sest oma tööd armastab ta üle kõige. „Välistest mõjutajatest on olulisel kohal päike — olen kevadekuulutaja, kes ei kannata minutitki päikesest eemal olla. Kõlab ehk klišeelikult, kuid rõõmu tasub tunda pisikestest asjadest.”

Trennilembeline on Taimre olnud kooliajast, kui see andis võimaluse argipäeva- ja koolimuredest eemal olla. „Trenn paneb mind nautima ja hindama oma keha võimet liikuda ja eesmärke saavutada. Võiksime võtta iga päeva kui kingitust ja kasutada oma keha võimekust ja elujõudu nii kaua kui võimalik.”

Tõeliselt head fotod sünnivad katsetades

Alles sotsiaalmeedias oma käekirja otsijatele ja tagasihoidlikele postitajatele soovitab Merilin mõelda just fotode ja kaasteksti koosmõjule. Kas need annavad edasi soovitud mõtte? Hea tekstita foto ei pruugi ideed välja kanda, samas kehv foto riivab silma.

Kuidas aga luua pilkupüüdvaid fotosid? Merilini sõnul on kõige olulisem valgustus. „Kui alustad fotode tegemist, tasub võtta aega, õppida oma vigadest ja leida nii enda stiil. Kui soovid teha kvaliteetseid fotosid, tasub investeerida korralikku peegelkaamerase ja valgustehnikasse. Lisaks tasub vältida pildil „müra”, nagu liiga kirjut tausta või mitmeid valgusallikaid. Oma käekirja leidmiseks tuleb katsetada ja katsetada, sest harjutamine teeb meistriks. Igast tehtud fotost ei saa meistriteost, see kehtib ka kogenud tegijate puhul,” julgustab Merilin. Fotode kohendamiseks soovitab Merilin alla laadida ka fototöötlusprogrammi (VSCO või Photoshop), mis aitab edasi anda ühtlast joont ja stiili, kasutada värvifiltreid või värve paika kruttida.

Selleks et peegelkaamerat on igapäevaselt tülikas kaasa kanda, soovitab Merilin igapäevaste postituste tegemiseks soetada hea kaameraga nutitelefoni. „Minu lemmik on superomadusega Sony XZ. Sel on parim valgetasakaal, mida olen telefonidel näinud — tehtud fotodel jääb valge valgeks, mitte soojaks kollaseks. Fotod on selged ja teravustatud, nagu oleks kasutatud statiivi, ning lainurk aitab kaasa selfide tegemisel või suurema hulga inimeste pildile mahutamisel. XZ-i selfiecam on aus — pildid ei ole udukogud, nagu on juhtunud teiste kaameratega,” jagab Taimre oma kogemusi.

Järgmise suurema projektina ootab Merilini ees Palja Porgandi brändi logo ja kujundusega trennirõivaste loomine ja müügile toomine. Peagi võib neid leida T-Shirt Store’idest. Seejärel asub ta aga koostama järjekordset retseptiraamatut. Hoia Merilini tegemistel silma peal tema blogis või Instagramis.

Uuri telefoni Sony XZ kohta täpsemalt Tele2 kodulehelt.

Jaga
Kommentaarid