Kui mees ütleb või teeb neid asju ja sa enda kaitseks välja astud, saad sa ilmselt endale külge lollaka mõrra tiitli, aga püüa sellest üle olla ja ära lase endast üle sõita!


“Sa oled selle jaoks liiga ilus ”

Justkui oleks tegu komplimendiga, aga tegelikult ikka ei ole küll. Muidugi oled sa fantastiliselt ilus, aga mitte kunagi liiga ilus, et nalju rääkida, tark olla, mehest rohkem teada või spordist huvituda. Saada pikalt kõik, kes vastupidist väidavad!

Kui su jutule vahele segatakse

Miks peaksid sina jääma viisakaks inimesega, kes meelega ja sihilikult su jutule sisse sõidab, et ennast tähtaks teha või midagi nõmedat öelda? Peata ta kohe ja ütle: “Ma ei ole lõpetanud. Palun ära sega vahele!”

“Ära solvu, aga teised naised teevad/ütlevad nii”

Vabalt võid solvuda. Naised hoiavad kokku ja see, kui mõni mees meie kohta kräppi suust välja ajab, on solvang meie kõigi pihta.

Kui sulle antakse ülesanne, mis ei ole sinu teha

Näiteks kui meestega koos koosolekulaua taha istudes palutakse just sinul kui laudkonna ainsal naisel kohvi tuua, sest “sa ju tead, kus kohvimasin on ja oskad seda käima panna.” Sa ei pea seda tegema, kui see ei ole töölepingus su ülesannete hulka kirjutatud, toogu ise endale kohvi!

Kui sind ei kuulata

Väga tüütu on teha ettekannet või rääkida tähtsal teemal, kui vestluspartner samal ajal telefonis või arvutis passib ja tegelikult sulle mingit tähelepanu ei pööra. Sul on täielik õigus talle öelda, et ta oma nutividina ära paneks ja keskenduks sellele, mida sa talle öelda tahad.

Kui partner ei hooli su rahuldusest

Kui partneril ei ole suutlikkust nii palju, et sind järele oodata ja ta iga kord lõpetab varem ning keerab end siis sujuvalt magama, tuleb ta korralikult paika panna. Nii ikka ei tehta küll! Kui nõrga pidamisega mees tahab seksi, annab ta kõigepealt endast parima, et sina orgasmi saaks ja seejärel saate temaga tegelema hakata. Kui selline töökorraldus mehele vastuvõetav ei ole, siis ära raiska tema peale rohkem oma aega.

Kui kolleegil on halb tuju

Leidub mehi, kes elavad ennast nõrgemate naiskolleegide peal välja. Nad pauguvad ja ülbitsevad siis, kui neil on tööl mingi jama või kui nad lähevad kodus oma naisega tülli… ja kui julged tema käitumise peale märkuse teha või solvuda, käratab ta: “Mida sa jaurad, aru ei saa vä, et mul on praegu raske aeg?!” Mis iganes ta mure ka poleks, ta peab sellest üle saama ja sina ei pea olema tema peksukott.

Kui ta juhib teemat kõrvale

Naised, me ei pea töökeskkonnas tegelema mitte millegi muuga peale tööasjade. See tähendab, et sa ei pea olema sõbralik ja viisakas ja vestlema tühjast-tähjast ehk õnnetu mehe tuksi keeratud abielust. Samuti on sul õigus peatada koosolekul tekkiv jutuvada ja juhtida tähelepanu sellele, et te olete kokku tulnud teatud tööküsimuste arutamiseks, mitte klatšiks või nõmedateks naljadeks.

Kui ta teeb nõmedaid nalju

Näiteks kui ta ütleb sulle midagi erakordselt solvavat ja lisab siis “NALI!” Ee… see ei ole kunagi nali ja sa ei pea selle peale naerma. Parem vaatagi talle tõsiselt otsa ja ära isegi naerata, las ta ise siis naudib enda tekitatud ebamugavat olukorda.

Kui ta lihtsalt teeb nalja ja eeldab, et sa naerad

Tegelikult ei ole ühelgi naisel kohustust mitte ühegi meeste nalja peale naerda. Võib-olla tõesti see haavab nende ego, aga see pole enam sinu mure.

Võõrastele naeratamine

Täiesti jabur, kui mehed nõuavad: naerata! Naerata rohkem! Miks sa ei naerata? Miks sa peaksidki naeratama lihtsalt sellepärast, et nemad seda tahavad?

Kui keegi üritab ennast sulle pähe määrida

Sa ei pea tänama meest selle eest, et ta kiidab su silmi, tisse või tagumikku. Sa ei pea selle üle rõõmustama, kui kolleeg, ülemus või koostööpartner sinuga flirdib. See on absoluutselt ebaprofessionaalne ja liigitub teatud hetkel juba seksuaalse ahistamise kategooriasse.

Kui ta nilbitseb

“Poisid jäävad poisteks” vabandus kehtib ainult teismeliste puhul. Täiskasvanud mees peab teadma ja aru saama, millal on aeg nilbed, labased ja ropud naljad ukse taha jätta ning kelle seltskonnas neid rääkida võib. Kindlasti ei pea sa taluma päevast päeva rõvedusi ja alandavaid “nalju” ja sul on õigus paluda neil need lõpetada.

Allikas: Buzzfeed