35aastane kahe lapse ema Sam Small nägi rasestumisega kurja vaeva — polütsüstilised munasarjad muutsid selle ülesande erakordselt keeruliseks. Pärast mitmeid luhtunud kunstliku viljastamise katseid õnnestus naisel siiski kaks korda lapseootele jääda ning sünnitada lapsed Amelie ja Harrison. Selleks, et ta lapsed alati tema lähedal oleks, mõtleski naine välja viisi, kuidas seda teha: ta võttis laste nabaväädid, lisas pisut särapulbrit, klaasi ja hõbedat ning meisterdas neist ilusa ripatsi. Samuti lisas ta nabaväädijääke sõrmustesse.

Sünnitusjääkidega hakkas naine eksperimenteerima kohe pärast tütre sündi — platsenta lasi ta teha tablettideks, et siis neid oma tervise parandamiseks süüa. Seejärel luges ta internetist, et keegi oli juba varasemalt proovinud rinnapiima ehete valmistamiseks kasutada ning proovis ise kodus järele.

Kui sündis poeg Harrison, tuli naisele mõte ka nabaväät ära kasutada ning sellest ehe teha.

“Hakkasin eksperimenteerima ka sõprade rinnapiima ja platsentadega ning neile kõigile väga see mõte meeldis. Ehted näevad fantastilised välja ning nüüd tellitakse neid kogu maailmast,” rõõmustab naine.

Aga naine ei piirdu ainult nende materjalidega, vaid on oma töös kasutanud ka hambaid, verd ja tuhka. Tihti pöördutakse tema poole just kurbade sündmuste puhul, kui inimesed soovivad oma lahkunud lähedastest ilusat mälestust. Nii näiteks on talle päris palju saadetud surnult sündinud või imikuna lahkunud beebide tekke.

Tegelikult on ju päris kenad asjakesed, või mis teie arvate?

Rinnapiimasõrmus. Foto: Iddy Biddy Buddha Design
Juuksekarvadega ripats. Foto: Iddy Biddy Buddha Design
Sõrmejälgedega ripats. Foto: Iddy Biddy Buddah Design