“Nägin temast ainult jalgu. Ta oli umbes 15 minutit surnud,” meenutab poisi ema Jennifer Reindl kohutavat õnnetust. “Kui ta uuesti hingama hakkas, öeldi mulle kohe, et temast ei ole enam midagi järele jäänud, sest aju on liiga kaua hapnikuta olnud. Isegi kui ta ellu jääb, on ta imselt suhtlemisvõimetu,” kirjeldab naine lootusetut prognoosi. Poisil oli kokku seitse koljuluumurdu, talle tehti kolm operatsiooni ja ta ei suutnud ise hingata.

Ema meenutab, kuidas arstid tulid haiglas tema juurde jutuga, et nüüd on aeg langetada tõsine otsus. Tema ja Trentoni isa kirjutasid alla paberitele, millega annetasid Trentoni organid. “Viis last vajasid tema organeid,” selgitas naine. “Oleks olnud ebaaus püüda Trentonit elustada, sest see oleks tema elundeid ainult rohkem kahjustanud!”

Aga siis juhtus ime: päev enne seda, kui arstid olid valmis juhet seinast tõmbama, hakkas Trenton teadvusele tulema! Algul andis ta vaikselt elumärke ja lõpuks, vastupidiselt eeldustele ärkaski Trenton koomast ja teeb nüüd suuri edusamme! Ta on küll kõvasti kaalu kaotanud, peas on tal hetkel veel suur auk ning kannatab iga päev närvivalu ja atakkide käes, kuid hoolimata sellest on lapse huumorimeel säilinud. “Ma võiks oma peast krõpsukausi teha, aga vanemad ei luba mul sinna midagi sisse panna. Ma väga tahaks proovida, naerab poiss. “Vähemalt ei pea ma enam nõusid pesema,” itsitab ta.

Poiss ise rääkis pärast, et ta usub, et oli oma “äraoleku” ajal taevas, sest mäletab, kuidas ta suurel ja laial põllul otse kõndis. “Isegi arstid ütlesid, et sellele ei ole teist seletust peale jumala,” kirjeldas Trenton.

Last ootavad veel ees mitmed operatsioonid. Tal on praegu ainult pool koljust alles, puuduolev tükk on haigla külmikus ootamas, millalTrenton nii palju kosub, et arstid selle tagasi panna saavad.

Imesid siiski juhtub!