AUSTRAALIA: raske on kujutada ette, et sellised armsad loomad nagu kängurud ja alpakad või emud, on söödavad, aga neid leidub pea igas Austraalia kohaliku restorani menüüs.

BANGLADESH: Shutki on kuivatatud kala, mis on tuntud oma võika lõhna tõttu. Seda kasutatakse mitmetes toitudes.

HIINA: hiinlased armastavad süüa värskelt hüübinud seaverest valmistatud tofut, mida nad serveerivad nuudlite või riisiga.

HIINA: lisaks on Hiina köögist tuntud ka n-ö saja-aastane muna või isegi tuhandeaastane muna, mis on tegelikult muna, mida on hoitud mitmeid nädalaid või kuid soolases lahuses ja selle tulemusena moodustub kreemjas munakollane ja tarretiselaadne munavalge.

INGLISMAA: angerjas tarrendis võib meie jaoks samuti tunduda väga maitsev delikatess, aga mõne teise rahvuse jaoks on see arusaamatu.

ETIOOPIA: Kitfo on marineeritud ja hakitud toores liha, mida serveeritakse lisanditega.

SOOME: soomlased armastavad väga soolast lagritsat, mis paljude inimeste jaoks on ebameeldiva maitsega. Seda kasutatakse ka näiteks jäätistes või alkohoolsetes jookides.

SAKSAMAA: sakslased serveerivad Hackepeterit ehk toorest hakkliha saiaviilul ja aeg-ajalt lisatakse sellele ka küüslauku või hakitud sibulat.

JAAPAN: Nattō’t ehk hapendatud sojaube serveeritakse tavaliselt sojakastme ja karashi sinepiga. See on tuntud oma tugeva lõhna ja limase tekstuuri poolest.

FILIPIINID: Balut ehk keedetud pardi emrüo on filipiinlaste jaoks tüüpiline tänavatoit.

ŠOTIMAA: haggis, mida sageli serveeritakse kaalika ja kartulitega, on puding, mida valmistatakse lamba südamest, kopsudest ja maksast.

AMEERIKA ÜHENDRIIGID: Rocky Mountain austritel pole mitte mingit seost merega. Seda hõrgutist valmistatakse hoopis frititud pulli, sea või lamba munadest.

Allikas: INSIDER