Need 13 toitu on populaarsed riikides, kust nad pärit on, aga mujal maailmas peetakse neid pigem vastikuteks

 (27)
Rakvere Lihakombinaadi talvemaitsed 2013.Food Studio
Mis ühe rahvuse jaoks tavaline, võib teise jaoks olla kummaline.Foto: Vallo Kruuser

Frititud putukatest toore lihani välja — mõne inimese delikatess võib olla teise jaoks okseleajavalt rõve. Siin on mõned toidud, mida osad rahvad armastavad ja teised mitte nii väga.

AUSTRAALIA: raske on kujutada ette, et sellised armsad loomad nagu kängurud ja alpakad või emud, on söödavad, aga neid leidub pea igas Austraalia kohaliku restorani menüüs.

BANGLADESH: Shutki on kuivatatud kala, mis on tuntud oma võika lõhna tõttu. Seda kasutatakse mitmetes toitudes.

HIINA: hiinlased armastavad süüa värskelt hüübinud seaverest valmistatud tofut, mida nad serveerivad nuudlite või riisiga.

A post shared by Somongkol Teng (@mongkologie) on

HIINA: lisaks on Hiina köögist tuntud ka n-ö saja-aastane muna või isegi tuhandeaastane muna, mis on tegelikult muna, mida on hoitud mitmeid nädalaid või kuid soolases lahuses ja selle tulemusena moodustub kreemjas munakollane ja tarretiselaadne munavalge.

Foto: Panthermedia/Scanpix

INGLISMAA: angerjas tarrendis võib meie jaoks samuti tunduda väga maitsev delikatess, aga mõne teise rahvuse jaoks on see arusaamatu.

Foto: Panthermedia/Scanpix

ETIOOPIA: Kitfo on marineeritud ja hakitud toores liha, mida serveeritakse lisanditega.

Foto: Panthermedia/Scanpix

SOOME: soomlased armastavad väga soolast lagritsat, mis paljude inimeste jaoks on ebameeldiva maitsega. Seda kasutatakse ka näiteks jäätistes või alkohoolsetes jookides.

Foto: Panthermedia/Scanpix

SAKSAMAA: sakslased serveerivad Hackepeterit ehk toorest hakkliha saiaviilul ja aeg-ajalt lisatakse sellele ka küüslauku või hakitud sibulat.

Foto: Panthermedia/Scanpix

JAAPAN: Nattō’t ehk hapendatud sojaube serveeritakse tavaliselt sojakastme ja karashi sinepiga. See on tuntud oma tugeva lõhna ja limase tekstuuri poolest.

FILIPIINID: Balut ehk keedetud pardi emrüo on filipiinlaste jaoks tüüpiline tänavatoit.

ŠOTIMAA: haggis, mida sageli serveeritakse kaalika ja kartulitega, on puding, mida valmistatakse lamba südamest, kopsudest ja maksast.

Foto: Panthermedia/Scanpix

AMEERIKA ÜHENDRIIGID: Rocky Mountain austritel pole mitte mingit seost merega. Seda hõrgutist valmistatakse hoopis frititud pulli, sea või lamba munadest.

A post shared by Mel (@pirataseign) on

Allikas: INSIDER

Jäta kommentaar
või kommenteeri anonüümselt
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare