Mariela tunnistab, et ta lootis, et taimselt toitumine aitab tal lahendada seedimisega seotud probleeme, aga tegelikult kaotas ta lihastoonust, võttis kaalus juurde, tal tekkis hambakatt, juuksed läksid hõredaks ja libiido langes. Lisaks nägi ta nahk välja kortsus ja väsinud, kuigi tema liha armastav kaksikõde nägi välja parem kui kunagi varem.

Mariela, kes töötab kõnepatoloogi, kirjaniku ja keto nõustajana, järgibki ise nüüd keto dieeti ja väidab, et on kaotanud mitu kilo, saanud juurde lihastoonust, tal on tugevamad juuksed ja hambad, parem seedimine ja ta magab paremini.

“Enne veganismi olin madala kalorisisaldusega dieedi peal, mis oli 12 aastat väga edukas ja aitas mul kolmest rasedusest välja tulla,” väitis Mariela. “Ma hakkasin veganiks seedeprobleemide tõttu, sest mu seedesüsteem ei suutnud ise hakkama saada. Ma vaatasin dokumentaali veganismist ja nad rääkisid seal paremast seedimisest, mistõttu otsustasin seda proovida. Alguses tundsingi end paremini, aga mõne aja pärast tulid vanad probleemid tagasi ja muutusid hullemaks.”

“Mu juuksed olid kahused ja ma hakkasin suurt osa neist kaotama, ka oma ripsmekarvakesi, mistõttu pidin kunstripsmed panema,” meenutab ta. “Mu küüned muutusid nõrgaks ja nahk hakkas nii kiiresti vananema, sest mu dieet oli väga suhkrurikas, aga rasvavaene.”

Naine tunnistab, et ta võrdles end pidevalt oma kaksikõega, kes ei olnud vegan ja ta tundis kurbust, sest tema nahk oli rohkem kortsus ja ta nägi vanem välja, kui ta õde.

Nii otsustaski Mariela veganismist loobuda ja proovida teisi lahendusi. “Õppisin kõike algusest ja avasin end uutele uurimustele ning mõistsin, et ainult taimetoitu süües tõttu oli mu kehal puudu nii paljudest toitainetest ja seetõttu mu keha hakkaski kokku kukkuma,” tunnistab ta. “Ma usaldasin oma kõhtunnet ja kuulasin oma keha, aga iga inimese keha on erinev.”

Nüüd loodab Mariela ka teisi toitumise teemal õpetada, et nad oskaksid enda keha jaoks paremaid valikuid teha. “Ma olen kaotanud rasva ja saanud juurde lihastoonust, ma magan paremini, mu seedimine on parem, ma tunnen end hästi ja mu meeled on klaarid,” kiidab ta oma elumuutust. “Mul on rohkem energiat, mis on kogu päeva stabiilne ilma kofeiinita. Mu nahk on samuti puhtam ja elastsem ning ma tunnen end õnnelikumana.”