Malaiah ja tema väike vend olid jäänud ühe San Diego kaubanduskeskuse parklasse autosse isa ootama. Isa oli läinud poodi tütrele juuksehooldusvahendeid ostma ning kuna päev oli palav, jäid lapsed konditsioneeriga autosse isa ootama.

Paps oli ära olnud vähem kui kaks minutit kui võhivõõras naine autosse hüppas ning koos lastega minema sõitis.
“Ta vaatas autot, nägi, et see töötab ja et meie olime seal sees. Siis istus ta juhikohale ja sõitis ära,” kirlejdas Malaiah ise.

Isa Rodney Cole nägi, kuidas auto liigub ning jooksis masinale järele, püüdes seda peatada. “Isa tuli poest välja ja peksis autoaknale, kuid naine pani akna kinni,” rääkis tüdruk.

Õnneks oli lapsel mobiiltelefon, mille isa oli talle hädaolukordadeks jätnud.

Laps valid hädaabinumbri ning andis päästekorraldajale teada, et tema ja ta vend on röövitud. “Siis ta küsis, kus me oleme ja mida ma aknast näen, ütlesin, et näen Mehhiko piiri silte. Naine tahtis telefoni minult ära võtta, aga ma ei andnud. Siis lubas ta auto vastu seina puruks sõita,” kirjeldas Malaiah.

Lõpuks sai naine lapselt telefoni ikkagi kätte, kuid selle aja peale oli politseile nende asukoht juba teada, naine võeti kinni ja lapsed said isa juurde tagasi.

Pisarais Rodney tunnistas, et on oma tütre üle piiritult uhke! Ja kiitus vanematele, kes õpetasid lapsele nii mobiili kasutamist, hädaabinumbri valimist kui lugemist, et ta oli suuteline teetähiseid lugema ja sel moel väga täpselt oma asukohta kirjeldama! See päästis nii Malaiah kui tema venna elu.