Foolium: kui paned fooliumiga kaetud taldriku mikrolaineahju, siis arvesta, et võid niiviisi toimides ka tulekahju tekitada. Ohtlik!

Roostevabast terasest termostass: esiteks ei saavuta sa sellega suuresti midagi, sest termoses olev vedelik ei lähe sedasi toimides soojaks. Teiseks võib termostassi soojendamine ka su mikrolaineahju kahjustada.

Paberist toidukarbid: tead neid karpe, millesse aasia toidukohtades söök kaasa pakitakse? Selleks, et toit uuesti soojaks saada, võta see karbist välja ja aseta siis alles mikrolaineahju. Vastasel juhul riskid tulekahjuga.

Stürovahust toidukarp/tops: plastik = potentsiaalselt ohtlik sinu tervisele.


Plastikust toidukarp: kemikaalid, millest karp valmistatud, satuvad soojendades sinu toidu sisse. Seega, kui kontorisse lõunasöögi kaasa võtad, siis võta see enne ahju panemist ikka karbist välja.

Rosinad: uskumatu, aga tõsi. Kui paned rosinad mikrolaineahju, siis hakkavad need seal suitsema ja võivad isegi su tuletõrjealarmi tööle panna.

Viinamarjad: tahad, et midagi läheks põlema? Siis pane viinamarjad mikrolaineahju.

Kilekott: esiteks on kilekotid ebahügieenilised, teiseks võivad nad tulekahju tekitada ja kolmandaks eraldavad nad ka üles soojenedes mürgiseid gaase.

Paberist poekott: need on täpselt sama ohtlikud kui kilekotid.

Toores muna: kiire soojenemine lõpeb toore muna puhul ainult ühtmoodi — see plahvatab!

Kuivatatud piprad: seesama asi, mis neile vürtsika maitse annab, hakkab pipardest mikrolaineahjus soojendades ka õhku eralduma. Tulemus: kipitavad silmad ja kurk.

Kaste: kui paned kastmekausi ilma kaaneta mikrolaineahju, siis on tulemus üsna lihtne — terve ahi on seda kastet täis.

Mikrolaineahju ei tohiks ka tühjalt käima panna, sest see võib ahjule kahju teha.