"Kirjutan Teile ühe abipalvega. Kui teised soovivad minna puhkuseks palmi alla, siis mina olen nõuks võtnud teha enda varvastest pilt hoopis polaarjoone taga 20 kraadises pakases koerarakendis," kirjutab meile väiksest Lindi külast pärit noor naine 30aastane Maiu Lünekund. "Tahan ise õppida, et teisegagi jagada, millist varustust seal ellujäämiseks vaja on, mis on muud külmaga seotud ohud, millega tuleb arvestada ning kas koerarakendi kelgus 10 tundi järjest sõites on paratamatu, et sõrmed-varbad kukuvad otsast ära.

Enne reisi tuleb mul aga rinda pista teiste samauguste külmapuhkusele soovijatega ja minu peamiseks konkurendiks on Rootsi lipu alt kandideeriv mongoli noormees, kellega on vahe peaaegu olematu, aga kuna Rootsis ja Mongoolias on palju rohkem inimesi, siis vajan ma kõikide eestlaste tuge ja häält.

Olen juba kõva stardi teinud. "Enda kategoorias olen napilt teine ja maailma arvestuses häälte arvult lausa kuues, kuid minu jaoks loeb ainult see, kes minu regioonist saab kõige enam hääli.

Oleksin südamepõhjani tänulik, kui aitaksite minul mongolit võita ja Eesti lipp polaarjoonele viia!"

Hääletamine kestab kuni 15. detsembrini ning kõige enam hääli saanud võistleja saabki polaarmatkale. Hääletuseks tuleb minna SIIA leheküljele.

Vaata ka videost Maiu lugu!