1. Vastlapäeval tegeldi palju juustega. Neid tuli sellel päeval kindlasti mitmeid kordi põhjalikult sugeda, et juuksed tugevad kasvaksid. Samal põhjusel käidi ka hobuse saba ja lakka katsumas. Vastlapäeval lõigati juukseid ja kärbiti habet. Vastlapäeval (noores kuus) lõigatud juuksed hakkavat eriti kiiresti kasvama.

2. Tüdrukud panid peale sööki paljaksnäritud kondid koera ette. Kelle eest koer kondi esimesena hambusse võttis, see kõige esimesena mehele sai.

3. Enne õhtusööki soovitati saunas käia. Eriti pidid kiirustama naised, sest kes esimesena sauna jõudis, seda ootas helde pereõnn.

4. Naised uskusid, et kui vastlakuu laseb ennast vaadata, siis saab tema käest endale aastaks ilu ja tervist nõutada.

5. Usuti, et kui tüdruk läheb vastlapäeva öösel ristteele, teeb lume sisse hernestest risti ja selle kohal kükitades häda teeb, võib kutsuda välja Vanatühja, kes sellise teo peale igasuguse soovi võis täita.

Kukleid tuleb muidugi ka süüa, aga ära liiale mine, sest Fitlapi andmetel on need üsna kaloririkkad. Klassikalises vastlakuklis on kukkel ja ka magus vahukoor. Keskmiselt sisaldab üks selline vastlakukkel 255.76 kcal.