Pole vahet, kas sõidad pool tundi autoga koju ja viskad need kohe pesumasinasse või hoiad neid veel terve tööpäeva seal kilekotis, niiskus ja kuumus loovad üheskoos ideaalse keskkonna bakteritele. Ka lühikese ajaga võivad bakterid vohama hakata ja nende arv võib isegi 20 minutiga juba topeltsuureks kasvada.

Miks see halb on?

Tulemus: vastik hais ja kopitus, millest on isegi pesumasinas keeruline vabaneda. Aga see on üks kõige väiksemaid probleeme, sest need pisikud võivad põhjustada ka terviseprobleeme löövetest tõsise stafülokokk infektsioonini välja.

Muidugi pole kõik bakterid samasugused. Mõned on tervisele ohtlikumad kui teised, aga kahjuks kipuvad just jõusaalides levima need kõige vastikumad.

Isegi, kui sa pesed oma trenniriided koju jõudes kohe puhtaks, võid pesumasina kaudu neid oma pereliikmetele levitada.

Kuidas siis käituda?

Kilekoti asemel võiksid oma higised riided visata hingavasse võrkkotti, et nad kuivaksid kiiremini ja bakterite arv ei jõuaks kasvada. Kui koju jõuad, aga ei taha peale igat trenni kohe pesumasinat tööle panna, võid teha järgmist: loputa oma riided kraanikausis koheselt puhtaks ja riputa need kuivama. Mida kiiremini riided ära kuivavad, seda parem.

Kui neid lõpuks pesed, kasuta pisikute hävitamiseks kuuma vett ja kui sul on pesukuivati, kuivata riideid ka seal kõrgel kuumusel.

Allikas: Well+Good