1. Liiga väikesed proovikabiinid

Kui proovikabiin on nii väike, et sa ei mahu seal isegi ümber pöörama, rääkimata riiete selga proovimisest, ei ole väga suurt lootust, et keegi sellest poest midagi osta tahaks.

2. Proovikabiinid, mille uks ei sulgu

Astud proovikabiini sisse, tõmbad ukse kinni või riide ette… ja see ei sulgu üldse või sulgub nii, et mõlemalt poolt ukse/eesriide vahele jääb 15cm vahe. Vähesed naised on nii meeletu eneseeksponeerimisvajadusega, et on nõus kõikepaljastavas proovikabiinis endal pükse maha tõmbama!

3. Liiga vähe proovikabiine

Allahindlus. Poetäis naisi. Kaks proovikabiini. Pooletunnine järjekord. Inimesed, kes seisavad järjekorras, näpus üks kampsun, jakk või müts, mille saaks tegelikult ka keset poodi oleva peegli ees ära proovida. Kahju, aga pole mingit lootust, et sellest poest keegi midagi osta tahaks.

4. Asjade uputus

Paljud kauplused on asju nii pungil täis topitud ja riiulid/stanged üksteisele nii lähedale tõstetud, et iga kord, kui keegi end sellest minivahest läbi pressida üritab, ajab ta midagi ümber või haagib mõni riidepuu end talle külge. Mõnikord paigutatakse riidekastid ja -kärud ka veel sinna, et ikka üldse mingit võimalust ostjatel rõivastele lähedale pääseda ei oleks.

5. Ebapädevad müüjad

Neid on kahte tüüpi — ühed, kellel on jumala ükskõik, et klient poeuksest sisse astus ja abi otsiva näoga ringi vaatab, ja teised, kes haagivad end kliendile külge nagu takjad ega jää temast sammugi maha.

6. Rõve tümakas

Üks esimestest asjadest, mis ostujõulise kliendi poeukselt eemale peletab on kõlaritest kostev kõrvulukustav tümakas. Kui pea hakkab valutama esimese kahe minuti jooksul, ei ole võimalik ruumis kauem viibida ning tuleb valida kõrval asuv kauplus, kus muusikat ei ole üldse või on rahulik ja meeldiv.

7. Sassis riidekuhjad

Seda näeb eriti allahindluste ajal, kuidas terve pood pööratakse pahupidi ning õhtul sealt läbi astudes paistab kauplus välja nagu kaltsukas. Ühes hunnikus on särgid, seelikud, püksid, kingad, sallid ja käekotid, üles mitte midagi ei leia ja kaltsuhunnikus tuustimine tundub nii tüütu, et ei hakka end sellega üldse vaevamagi.

8. Maksta ei saa

Oled lõpuks leidnud oma unelmate kleidi ja suutsid üle elada ka proovikabiinikadalipu ning suundud nüüd võidukalt kassa poole, et ostu eest tasuda. Aga ei saa. Sest leti taga ei ole teenindajat. Teenindajad seisavad kambakesi keset poodi ja kädistavad, või pakivad vahekäikudes olevaid kaste lahti, või on nad üldse kuhugi ära kadunud. Ja tavaliselt ei ole letil ka kellukest, mida helistada, kui on soovi teenindajaga kohtuda.

9. Asjad on kättesaamatus kõrguses

Mõnes kaupluses on rõivad nii kõrgele tõstetud, et isegi pikast boyfriendist, kes on vastu tahtmist poodi kaasa tulnud, ei ole abi — ka tema ei ulata seda kleiti sealt lae alt ära tooma. Kui me ei saa toodet katsuda ja selle hinnasilti näha, ei tunne me selle vastu rohkem huvi.

10. Kaardiga maksta ei saa

No andke andeks — kui palju on tänapäeval veel inimesi, kes sularaha üldse kaasas kannavad? Kui sa ei taha mu raha, siis ma seda sulle vägisi ei suru ka ja lähen ostan oma teksad kõrvalpoest.