1. Nad riskivad võimalusega haiget saada

Kasvades saame me targemaks. Me õpime, et isegi need, keda me armastame ja kõige rohkem usaldame, võivad meid täiesti ootamatult alt vedada. Meie süda murdub ilmselt rohkem kui üks kord. Me süüdistame oma uusi armastusi vanade kallimate vigades, ehkki nad neid korrata ei pruugi. Me vaidleme oma sõpradega, vahel viivad sõnavahetused isegi tõsiste tülideni. Nii juhtub, kui süda on avatud ja me oleme valmis maailma täiel rinnal nautima.

Seega, tee palju fotosid, naera liiga palju, armasta nagu sa ei kardaks haiget saada. Ära karda valu, mis tekkid võib. Elu on liiga lühike, et mugavustsoonis ja hirmudes elada.

2. Nad riskivad kõigi ees aus olla

Sa pead aru saama, et kõigile on täiesti võimatu meeldida. Mõnele ei meeldi su nina, teine arvab, et sa oled paks ja kolmas usub, et oled kõige ülbem inimene, keda ta kohanud on. Lase minna, sellised arvamused ei peaks sinu elu kujundama. Sul on kõik, mis õnnelik olemiseks vaja — sa ei saa kunagi teiste inimeste arvamus omada.

3. Nad riskivad uutest asjadest ilma jäämist, et tõeliselt õppida hindama seda, mis neil juba olemas on

Sa ei saa kõike, mida tahad. Kurb, aga tõsi. Alati võib tunduda, et rohi on kuskil mujal rohelisem ja päike käib ikka maailma teises otsas kõrgema kaarega. See võib ju tõesti nii olla, aga kas kaugetest maadest ja hunnitutest rikkustest unistades oskad sa ikka ka praeguses ajahetkes elada ning enda ümbrust tõeliselt hinnata? Aktsepteeri neid asju, mida sa kunagi ei saa ja armasta seda, mis sul olemas on.

4. Nad riskivad teiste aitamisega vastuteenet ootamata

Elu mõte ei ole ainult õnnelik olla. Olulisem on ka endast mingi märk maha jätta. Selleks aga peab suutma suurt empaatiavõimet omada. Miks peaksid sa aitama kedagi teadmata, kas ka tema on sinu eest valmis pea tulle pistma? Sest muidu ei saa sa kunagi sellele vastust. Ja teisi aidates muudame me oma elu ning ümbruskonna paremaks. Andmine on siinkohal olulisem kui saamine. Mõtle sellele, et see miski, mida sina võtad nii iseenesestmõistetavana, on midagi, millest keegi teine ainult und näeb. Ole tänulik.

5. Nad riskivad oma õnne eest vastutust võtta

Sina oled see, kes oma elutee kujundab ja valikuid teeb. Miks siis jääta lootma kellelegi teisele, et tänu temale õnnelik olla? See on tegelikult kõige lihtsamaks viisiks end just õnnetuks muuta — mida rohkem sa suudad enda õnne eest vastutust võtta, seda õnnelikum sa ka tegelikult oled.

Ära süüdista teisi selle eest, mida sul ei ole. Püüdle oma unistuste poole, vala higi ja pisaraid, et oma eesmärkideni jõuda. Sina oled see, kes oma elu eest vastutab.

6. Nad riskivad tagajärgedega

Iga päev on uus algus. Sulle antakse aega, et sa seda oma soovi järgi kujundaksid. Seega, võid sa oma päeva lihtsalt ära raista või selle asemel midagi tõeliselt põnevat ette võtta. Õnnelikud inimesed ei mõtle, et “mis juhtub siis kui …”, nad tegutsevad. Ja nad ei karda. Võta eeskuju!

7. Nad riskivad kasvamise ebamugavustega

Asjatu muretsemine varjutab kõike, mis su elus hästi on või ilusti toimib. Lõppude lõpuks võid sa ju ise valida kummale sa keskendud — kas sellele, mis sind tükkideks rebib või koos hoiab. Ära põgene selle eest, mis sulle ebamugavust valmistab. Kasva ja õpi.

8. Nad riskivad võimalusega ebaõnnestuda

Kui sa ei proovi, siis ei saagi sa teada, kas kõik oleks võinud plaanipäraselt minna. Me kõik teeme vigu, me kõik ebaõnnestume. See on üks elu loomulikumaid osasid. Kuidas muidu õppida?

Paljud head asjad leiavad sinuni tee alles pärast seda, kui sa julged riskida võimalusega, et poolel teel ebaõnnestud. Ja kui lähebki nii nagu plaanis ei olnud, siis on see märk sellest, et sa vähemalt pürgid kuskile kaugemale.

9. Nad riskivad, et tõde võib pettumust valmistada

Kunstlik positiivsus on rumalus. Kõik ei saa olla alati hästi, sest paraku peidab end pideva naeratuse taga ebakindlus või eitus. See, kui lubad endal olla pettunud või kurb, ei tähenda, et sa õnnetu inimene oleksid. Tunne emotsioone, ka pettumus on üks neist. Ära peida end.

10. Nad riskivad tõsiasjaga, et vahel ei saagi kõik hästi minna

Jah, me kõik ebaõnnestume. Aga seejärel ei saa sellesse kinni pidama jääda. Tuleb püsti tõusta ja seejärel edasi liikuda. Kui sa kardad pettumust ja ebaõnnestumist, siis elad sa paigal ja ei lase endal edasi liikuda. Ja nii sa mandud.

Ära karda elada!

Allikas: Marc and Angel Hack Life