1.     Läbida sügisene SPA-programm.   Selleks on meemassaaž organismi kaitsefunktsioonide tugevdamiseks; termomähkimine keha soojendamiseks; fotonoorendamine — päikese aktiivsus väheneb, tähendab on õige aeg vabaneda pigmendilaikudest ja tekkinud kortsukestest; aroomiteraapia seanss — lemmiklõhnad viivad minema sügisdepressiooni; kiviteraapia tugevdab organismi vastupanuvõimet negatiivsetele välismõjutustele.

2.  Muuda oma ümbrus rohelisemaks.     Kütteperioodi eel hoolitse selle eest, et su kodus oleks kerge ja mugav hingata. Nii hoiad ennast ja kodakondseid kinnise ruumi sündroomi eest, st peavalu, alalise väsimuse ning halva enesetunde eest. Toataimed: nõelköis, draakonipuu, sõrmlehik  ning kõige sügisesemad — krüsanteemid ja gerberad lisavad värskust ning tuletavad meelde suve. Kõigest 2-3 lille puhastavad keskmise suurusega ruumis suurepäraselt õhku, vähendades selles sisalduvaid kahjulikke aineid 50-70% võrra.

3.    Muretse endale uued kindad.  Need on selle hooaja must have.  Kindad kaitsevad käte õrna nahka külma eest. Lisaks teevad ilusad uued asjakesed sügise tuleku oodatuks, tahaks ju ikkagi nendega eputada. Moes on klassikaline variant (10 cm randmest ülevalpool), samuti küünarnukini või veelgi kõrgemale ulatuvad kindad. Võiks olla mõned erineva värvi ja faktuuriga paarid — õhukesest nahast, velvetist, sametist, karusnahast.  Vali erksad, kasvõi šokeerivad variandid.

4.    Lõpeta oma hooaeg suvilas meeleolukalt.  Iga väljasõit loodusesse võib jääda viimaseks. Tühjaksjäänud lillepotid verandal ning närtsinud lilled peenardel on nukker  mälestus suvest. Kas igatsed taga sügavaid ja mahlakaid värve? Täida siis oma aed sügiseste loodusandide erksavärviliste kompositsioonidega.

5.    Sisene sügisrütmi.    Just nüüd tuleb väga täpselt järgida energia säilitamise seadust. Sinu elus peab olema koht tööle (pingele) ning puhkusele (lõdvestusele). Sellel aastaajal tuleb järgida printsiipi: 1 tund aktiivset tegevust, 10 minutit lõdvestumist.

6.    Hangi endale erksavärviline huulepulk.  Ja asi pole üldsegi mitte selles, et see on klassikalise võrgutamise vahend. Ameerika teadlased tegid kindlaks, et naised, kes kasutavad pimedatel päevadel erksates toonides huulepulki, kingivad kaaslastele teistest rohkem naeratusi ning on enamasti ikka heas tujus.

7.    Katseta emotsionaalse köögiga.    Külmade tulekuga aeglustub ainevahetus. Et vältida üleminekut raskemasse kaalukategooriasse, söö vaid maitsvat toitu, mida on rõõmuga valmistatud. Kui tuju on nullis, siis varub organism üleliigset kolmekordse jõuga. Ja vastupidi, positiivsed emotsioonid, mille tekitab välimuselt ja maitselt isuäratav toit, vähendavad organismis rasva ladestumist. Naeratades ning nautides oma toitu võtad kaalust alla!

8.    Mine reisile.    See on parim viis põgeneda sügisese depressiooni eest, olgu või virtuaalmaailma. Sealtki võib leida palju põnevat ja kaasahaaravat maailma eri paikade kohta.

9.    Lülita oma laual sisse… päike.    Kui päev lüheneb vääramatu kindlusega ning akna taga on hall ja rõõmutu ilm, võiks aeg ajalt panna oma näo … laualambi alla. Istu suletud silmadega selle ereda valguse käes 5 minutit ning kujutle, et soojendad end lõunamaise päikese pehmete kiirte all. Pärast sellist protseduuri läheb tuju paremaks ning töögi laabub kiiremini.

10.   Valmista rõõmu endale ja lastele.    Käige koos kinos, teatris, leidke huvitavad kontserdid ja näitused, mis teile kõigile rahuldust pakuvad. Lase oma fantaasial lennata.Allikas: Dobrõje Sovetõ, oktoober, 2011