See paneb imestama ka Lumekuningannat kehastanud Ülle Kaljustet.
Kuid etendusest räägitakse siiani kui kultustükist.
Ajakirjale Hooaeg antud intervjuus tõdeb näitlejatar, et edulugu on tallegi üllatus:
"Jah, see on täitsa kummaline, kui paljud inimesed on seda lavastust näinud, seda tänaseni mäletavad ja sellest räägivad. Eriti see põlvkond, kes esietenduse ajal olid lapsed. Paljud neist on tunnistanud, et kartsid mind meeletult! "

Tänu poeg Andresele teab Ülle, et etenduses tema esitatud Lumekuninganna laul on suisa Youtube'is üleval ning et sealsetes kommentaarides nimetatakse laulu müstiliseks ja õudusfilmilikuks. Muuhulgas võrreldakse naise häält ka omaaegse kuulsa lauljatari Amanda Leari omaga.

"Mäletan, et pärast seda, kui "Lumekuningannat" telekas näidati, tegin Viljandis ühte etendust, kus osalesid ka lapsed. Alguses nad ikka kohutavalt kartsid mind. Kui aga selgitasin, et päris elus ma lumekuninganna ei ole, saime nendega väga hea klapi," meenutab Kaljuste.

"Tore juhus oli mõne aasta eest Naissaarel, kuhu Kärt Johanson tuli oma väikese lapsega, kes oli ka etendust näinud. Ta tahtis väga minuga kohtuda ja siis oli Kärt teda "hoiatanud", et ega lumekuninganna ei pruugi kanda sedasama kleiti, mis tal televiisoris oli. Et pigem on tal dressipüksid jalas..." jutustab Ülle ja lisab, et kuna tüdrukuke ei osanud veel sõna "lumekuninganna" välja öelda, sai Üllest lihtsalt Kanna.

Salapärane vaseliin

Mida on aga Üllel meenutada etenduse salvestusest?
"Minu rolli salvestati ainult kaks päeva. Esimese päeva lõpus oli tehnikutel vaja mingi filtrit, et pilt jääks veidi udusem, n-ö maagilisem. aga vene ajale tüüpiliselt seda filtrit ei saanud ja siis soovitas grimeerija, et määrige kaamerale veidi vaseliini. See andiski siis natuke seda lumma juurde."