Kui vanemad last ei soovi, beebi kasvatamine läheks liiga kalliks või pärast sünnitust selgub, et laps on puudega, peaks vanematel olema ühe päeva jooksul pärast sünnitust õigus paluda arstidel laps tappa, väidab Oxfordi Ülikooliga seotud akadeemik.

Minerva sõnul ei ole vastsündinud veel “päris inimesed,” seega oleks imikutapp vaid natuke erinev abordist, mil loode tapetakse emaüsas.

Tema artikkel avaldati ajakirjas British Medical Journal ning kandis pealkirja “Sünnijärgne abort: miks peaks beebi ellu jääma?” Seal nimetab ta sünnijärgse abordi juhtudeks näiteks selliseid, kus lapsevanemad saavad teada, et neile sündis puudega laps, alles pärast sünnitust. Artiklis räägib Minerva, et raske puudega laps võib küll olla õnnelik, kuid temast ei saa kunagi päris normaalset inimest. “Sellise lapse kasvatamine võib nii vanematele kui kogu ühiskonnale olla talumatult raske.”

Samuti leiab ta, et kui ema olukord on muutunud selliseks, et tal pole võimalik oma lapse eest raha-, aja- või energiapuuduse tõttu hoolitseda, võiks vanemal olla õigus arstidelt sünnijärgset aborti paluda. Kuigi adopteerimine oleks sellisel juhul tavaliselt plaan B, arvab Minerva, et see põhjustaks emale liiga ränka stressi.

Loomulikult on Francesca Minerva šokeerivad mõtted tekitanud tohutu furoori, teda süüdistatakse julmuses, inimelu väärtuse madaldamises, imikutapule õhutamises jne. 

Head lugejad, mida teie sellisest avaldusest arvate?