Lacey tütar Elianna mängis parasjagu basseinis mänguasjadega, kui õnnetu juhuse tõttu sattus hulk vett otse tema kurku ja kuigi see ajas teda oksendama, tundus pool tunnikest peale juhtumit, et kõik on hästi.

“Ka järgmisel päeval oli tal kõik korras, aga saabuval esmaspäeval tõusis tal palavik. Lastel tõusebki aeg-ajalt palavik, see on normaalne. Ma ei mõelnud, et see on midagi enamat. Teisipäeval ta suurema osa päevast magas, aga kõik tundus jätkuvalt okei. Saatsin ta siis kolmapäeval kooli ja sain lõuna paiku telefonikõne, et palavik tõusis taas,” kirjutas Lacey. “Basseinis juhtunu kummitas mu peas ja meenus, et lugesin eelmisel aastal ühe Texase isa lugu sellest, kuidas ta poeg suri, sest ta ei saanud ravi pärast seda, kui oli suures koguses basseinivett sisse hinganud. Ma ei lase sellisel asjal Eliannaga juhtuda.”

Lacey viis oma tütre kohe erakorralisse osakonda, kus selgus, et lapse pulss oli väga kõrge, ta kehas polnud piisavalt hapniku ja nahk hakkas tõmbuma lillaks. Kiirelt avastati, et juhtunus olid süüdi basseinivees peitunud kemikaalid.

“Kaks tundi hiljem viisid nad ta kiirabiga suuremasse haiglasse,” kirjutas ema. Seal aitavad masinad tal hingata ja ta saab vajalikku ravi, kuid olukord pole veel paremuse poole liikunud. “Tal on jätkuvalt palavik, aga ta pulss on langenud, mis on hetkel ainus hea uudis. Vähemalt kaks arsti on mulle öelnud, et jumal tänatud, et ma ta õigel ajal haiglasse tõin,” kirjutab Lacey tunnistades, et ta poleks iial osanud last haiglasse tuua, kui ta poleks selle kohta eelnevalt midagi lugenud ja loodab, et inimesed õpivad nüüd ka tema tütrega juhtunust. “Kui te laps hingab sisse palju vett ja midagi tundub valesti, otsige kohe abi,” kirjutas ta. “Ma mõtlen, et kui ma oleksin ta kohe esmaspäeval haiglasse toonud, kas tal oleks täna parem? Ja mõtlen, et mis oleks juhtunud, kui ma oleksin kauem oodanud. See on nii hirmus.”