Osho on õnne kohta ilusasti öelnud: “Õnn sünnib siis, kui sa sobid oma eluga kokku, kui sa oled sellega nii hästi kooskõlas, et kõik mis sa teed on rõõm.”

Hakka elama, juba täna! Siin on sulle mõned olulised suunad, mis sellel teel suureks abiks on:

1. Armasta iseennast ja usu iseendasse

Vaata ennast, kui ilus sa oled. Kui kaunis on sinu süda ja hing. Ütle endale peegli ees iga päev, et sa armastad ja austad ennast sellisena nagu sa oled. Pea meeles, et kui sa armastad iseennast, ei tee sa enam kunagi kellegile teisele haiget, sealjuures ka iseendale. Parim suhe mis su elus saab olla on suhe sinu endaga sest siis helisevad ka kõik teised suhted sinu elus samasuguse harmooniaga.

2. Armasta oma tööd

Kui su töö ei tee sind õnnelikuks, siis muuda seda. Kui sa oma töökohta vahetada ei saa või ei taha siis muuda oma suhtumist sellesse. Igas töös on alati midagi positiivset, leia enda jaoks see hea ülesse. Ainult elatise teenimine ei saa olla töö tegemise eesmärgiks. Elu ei saa kunagi olla vaid elatise teenimiseks, see on mõeldud nautimiseks, pea seda meeles ja ära raiska enam mitte ühtegi väärtuslikku hetke.

3. Kuula oma südant ja usalda oma sisehäält

Arukas inimene vaatab enne iseendas ringi kui suundub välismaailma otsima. Need, kes on enda sees otsinud on eranditult ka leidnud. Võta iga päev kasvõi 5 minutit, et mediteerida, olla koos iseendaga, kuulata mida vaikuses on sul endale öelda.

4. Tee ainult seda, mida tõeliselt naudid ja mis teeb sind õnnelikuks

Mis olid need asjad, mis on läbi elu sind õnnelikuks teinud? Mis on need asjad, mille tegemisest oled alati unistanud kuid oled alati jäänud kinni oma piirangute ja hirmude taha julgemata nendest võitu saada. Teadvusta endale neid piiranguid ja hirme ning mine nendest julgelt läbi.

5. Veeda rohkem aega oma lähedastega

Millal sa viimati kallistasid? Millal sa viimati suudlesid pikalt ja kirglikult? Millal sa viimati nautisid teise inimese puudutusi ja puudutamist? Millal sa viimati tegid midagi toredat ja loovat koos oma lähedastega? Millal sa viimati tõid väikesi pidulikke ja erilisi hetki oma elu argipäeva? Mis iganes need vastused on, tee seda rohkem ja ära lase igapäevarutiinil oma elus võimust võtta.

6. Hoolitse oma keha eest

Hoia oma füüsiline keha heas vormis. Energiaid panevad hästi liikuma Jooga, TaiChi, Pilates. Jookse, suusata, käi ujumas. Harrasta sellist spordiala, mida sulle kõige rohkem meeldib teha.
Käi massaažis, võta kord kuus või vähemalt kahe kuu tagant mõni energiaid tasakaalustav ja turgutav seanss või leia endale terapeut, kes saab sind vaimses arengus toetada ja edasi aidata.

Tantsi palju, tee seda kogu oma hingest. Jaluta tihti vabas looduses, metsas.

Toitu tervislikult, jälgi milline toit on su kehale hea.

7. Vaata otsa oma hirmudele

Kõik meie hirmud on meele loodud mustrid mis tuginevad negatiivsetele minevikukogemustele selles, või eelmistes eludes. See on enesekaitse mis on tegelikult hävituslik, kuna hirmud ei lase meil läbi elu vabalt voolata. Kui vabaned oma hirmudest, siis leiad üles ka iseenda.

8. Vaata vähem televiisorit ja limiteeri internetis viibimist

Televiisor ja internet on suured ajaröövlid ja paraku tekitavad ka sõltuvust. Kui oled pidevas ajapuuduses siis teadvusta endale, kui palju aega sa nendega veedad? Sul on palju rohkem aega kõige muu jaoks kui paned need lihtsalt kinni. Kasuta seda üle jäänud aega näiteks looduses jalutamiseks.

9. Loe raamatuid

Avarda oma maailma inspireerivate mõtetega. Kindlasti sa avastad palju uut ja huvitavat mida varem pole isegi tähele pannud. Mida rohkem sa loed, seda rohkem avardub su maailm.

10. Aita teisi

Paku oma abikätt igal võimalusel. Aita neid, kes seda tõeliselt vajavad. Tee midagi head ja tunne sellest rõõmu ilma midagi vastu ootamata. Üks suurimaid vigu mida inimesed teevad on vastuteene ootamine oma heateole. Tegelikult piisab sulle vaid teadmisest, et iga tehtud heategu tuleb ka sinu juurde tagasi kümnekordselt kuid sa kunagi ei tea, mis kujul ja kellelt see võib tulla!

11. Usu imedesse

Iga päev on täis väikesi imesid. Sinuga juhtuvad pidevalt väikesed imed, pane neid tähele. Elu on täis imesid kõikjal, kuhu sa vaatad.

12. Naudi elu

Käi kontserditel, kinos, kohtu sõpradega, käi väljas söömas, reisimas. Kuigi see on kulukas siis ära keskendu rahapuudusele vaid õnnetundele mida see sinu ellu toob. Naudi väikesi hetki oma elus, linnulaulu, merekohinat ja päikesepaistet. Naudi kõike!
Kui sul pole kedagi, kellega koos seda teha siis tee seda kõike üksi! Ära oota kedagi teist, et nautida elu praegu. Elu on täisväärtuslik ka siis, kui oled üksi. Küll need inimesed kellega koos seda kõike teha jõuavad peagi su ellu.

13. Naera palju ja naerata kõigile ja kõigele

Naermine ja naeratamine tõstab organismi õnnehormoonide taset ja mida kõrgem see on, seda õnnelikum sa saad olla kogu aeg.

14. Veeda aega koos inimestega, kes toovad sulle naeratuse näole 

Kui sa kord õpid olema õnnelik iseendaga siis ei soovi sa enam kunagi olla inimestega, kellega koos sa ennast õnnelikuna ei tunne, seega vali just need kes panevad sind tundma hästi ja toovad palju rõõmu sinu ellu, ole koos nendega kes aitavad sul areneda ja viivad sind elus edasi.

15. Ole enda ja teiste vastu alati aus

Kui sa arvad, et jättes välja ütlemata selle, mida tegelikult mõtled säästad teist inimest haiget saamast siis eksid sügavalt. Palju rohkem haiget teeb see, kui ollakse ebaaus. Ütle alati välja oma tõde, isegi siis kui see teeb teisele haiget sest kui see teeb kellegile haiget, on põhjus selles inimeses endas, mitte sinus. Ela alati oma tões, lõpeta valetamine ja varjamine ja peagi näed, kuidas su seest kõik pinged vaikselt kaovad.

16. Ole tänulik kõige eest mis su elus juba on

Ole tänulik oma lähedaste eest. Ole tänulik kõikide nende kogemuste eest mis elu on sulle toonud. Ole tänulik kõige selle eest, mis su elus juba on ja mida sa veel saad. Ole tänulik, et oled terve ja õnnelik. Ole tänulik selle eest, et sa elad ja hingad. Ole tänulik igas hetkes, milles viibid.

17. Lase lahti kõigest, mida sa ei suuda muuta

Ära hoia enda ümber inimesi ja asju mis loovad sinu ümber negatiivset energiat. Vabane nendest ja märkad koheselt, kui palju kergem sul hakkab. Ära kuluta kunagi ühtegi hetke, et mõelda inimestele, kes sind kurvaks teevad.

18. Ära muretse

Muretsemine on mürk millega Sa hävitad ainult iseennast, kellegil teisel sellest kasu ei ole. Pealegi lood sellega hävitavat reaalsust endale üha uute murede näol.

19. Loo ja unista

Joonista, kirjuta, meisterda midagi oma käte ja südamega. Ise tegemine võimaldab välja elada oma emotsioone ja samas luua ka juurde häid emotsioone, mida tekitab rõõm ise millegi ära tegemisest.

Pane kirja oma unistused, kõige suurejoonelisemal viisil mida suudad välja mõelda mõtlemata hetkekski sellele, et need võiksid olla ebareaalsed. Unistustes peituvad meie õnneotsingud ja ära karda välja naerdud saada. Sa väärid kõike, mida saada soovid.

20. Inspireeri teisi inimesi

Ole eeskujuks teistele oma tegemiste ja toimetustega. Inspireeri läbi vestluste, ilusate sõnade. Ütle alati aitäh kõigele uuele siin elus.

21. Mõtle õnnelikke mõtteid

Teadvusta endale, et kõik sinu mõtted loovad sulle reaalsust. Jälgi, et su mõtted oleksid alati armastavad, ilusad, positiivsed, head.

Me saame õnnelikuks siis, kui teame millises suunas liikuda. Kuigi õnn on abstraktne ja käega katsumatu siis iga väikene samm viib sind õnnele lähemale. Nii muutub kogu su elu tasapisi palju paremaks. Kui saavutad enda sees sisemise rahu seisundi ja koged rõõmu ja armastust võimalikult paljudes hetkedes, siis see ongi õnn. Õnn on teekond, mitte sihtpunkt. Ning kui sa kunagi hiljem mõtled tagasi eelnenud aegadele toob sulle naeratuse näole meenutus sellest kaunist päevast, kui otsustasid oma elu jäädavalt muuta…

Allikas: Elumuutjad.ee