Aprilli alguses tunnistas Maily, et on saanud arstilt kurva uudise: ravim ei ole toiminud. Vähk oli arenenud liiga kaugele.

Oli veel õhkõrn võimalus saada välismaale katseravile, kuid luhtus seegi.
“Edasi polegi enam midagi… Arsti sõnul tavameditsiinis mulle enam ravi ei leidu. Hetkel elangi päev korraga ja oleme otsustanud proovida alternatiivseid variante. Kaotada pole enam midagi.
Ma olen siiralt tänulik nii teile, kui ka kogu Eesti rahvale, kes mulle appi tulid lootuses, et ehk siiski…
Ma poleks iialgi uskunud, et on nii palju häid inimesi.
Teie fond on lihtsalt ime. Ma siiralt loodan, et teie käest saavad abi kõik, kellel seda vaja. Teisalt loodan, et teil ei oleks ühtegi abivajajat.”

Nii kirjutas Maily aprilli alguses. Jaanilaupäeval ta lahkus.

Maily võitlusest saad lugeda siit:

Maily abikaasa Marek kirjutab:

“Meeletult suur lootus ja rõõm, mille saime aasta alguses tänu vähiravifondile, on asendunud nüüd äraütlemata suure kurbuse ja ahastusega. 23. juunil, natuke pärast südaööd lahkus siit ilmast taevastele radadele meie palavalt armastatud ema ja abikaasa Maily Luberg.

Kahjuks pidime tõdema kurba tõsiasja, et hirmkallis ravim, mille tänu teie abile soetada saime, ei osutunud piisavalt efektiivseks, et Mailyt päästa.
Aga me ei suuda sõnadesse panna seda lootust, rõõmu ja positiivsust, mis tema silmisse tagasi tuli, kui kuulsime, et saame abi teie fondilt. Tekkis suur ja siiras tänu kõigi suhtes, kes tema tervenemisse uskusid ja panustasid. Imestasime Mailyga korduvalt, kui palju on ilmas häid inimesi, kes ilma igasuguse omakasuta on valmis panustama võhivõõra inimese ravisse teda tundmata või nägemata. Meie puhul ei andnud ravim küll soovitud tulemust, kuid sellest saadud lootus ja usk inimestesse on kaaluka tähendusega kogu meie perele.

Tööd, mida teete, ei ole võimalik sõnadesse panna. See lihtsalt on nii suuremeelne ja ennastsalgav, et siin ongi sõnad liiast. Loodan siiralt, et kogu teie fondil jätkub jaksu ja südikust pakkuda inimestele lootust ja abi, kuniks ühel heal päeval leitakse ravim vähi vastu.
Ja olgu see ravim ka piisavalt tõhus, et haigekassa ei peaks pidama exceli tabelit selle kohta, kes on kulutõhus ja kes mitte.

Täname kõiki, kes panustasid Maily tervenemislootusesse nii raha, aja kui ka lihtsalt heade mõtete ja soovidega. Meile tähendas see palju. Maily oli vapper ja lootis kuni viimase hetkeni, et ehk siiski see haigus otsustab ka sellel korral alistuda.

Maily sai vähidiagnoosi oma sünnipäeva hommikul. Samuti oli tema lahkumine seotud märgilise kuupäevaga — just oli mööda saanud meie 17. kiriklik pulma-aastapäev. Saime koos seda veel tähistada, küll haiglas ja tagasihoidlikult, aga siiski.

Tahaksin ka tänada kõiki arste ja õdesid, kes olid talle selle pika ja raske teekonna vältel toeks.
AItäh veelkord kõikidele inimestele, kellel oli usku ja kes fondi läbi meisse panustasid. Jätkugu teie tegevusele veel pikki aastaid.

Siirate tänutunnetega,

Maily abikaasa Marek koos poegade Sanderi ja Marcus Cesariga”

Vähiravifond on sel nädalal mõtetes Maily perega.
Me ei saa garanteerida kellelegi elupäevi ega tervist. Küll aga saame oma annetajate toel kinkida kõikidele lootuse ja võimaluse.

Meie missioon, kus paraku rõõmsad ja kurvad uudised käivad käsikäes, jätkub. Löö kampa: www.kingitudelu.ee/annetajale