"Vargus sai tugeva kõlapinna ning politseil on tänaskes õnnestunud vihjete abil poisid tuvastada," kirjutab fond oma Facebooki lehel. "Siiski peame kurvastusega tõdema, et kõige suuremad ohvrid on kaks noorsandi ise."

Poiste puhul on tegemist Kopli kandis elavate kuttidega: üks 14-aastane, teine 12-aastane. Mõlemad on pärit keerulise sotsiaalse taustaga peredest, kus emakeel on vene keel. "Poisid ei tegutsenud omapäi, vaid kuulusid kampa, mida juhivad ja kamandavad retsidiivsed täisealised. Brigadirid, kes ise käsi ei määri, kuid õpetavad alaealisi välja musta tööd tegema nendega jõupositsioonilt manipuleerides," avaldab vähiravifond. "Politseiuurija ütleb, et poisid otsisid vaid tunnustust ja tähelepanu. Nad olid brigadiridele kerge saak ja kardavad nüüd kättemaksu."

Poisid ja nende vanemad on politseis üle kuulatud. Uurija ütleb, et empaatiavõime nendes peredes puudub: ei tea sellest midagi vanemad, ammugi lapsed.

"Kaks õnnetut mehikest käivad veel koolis, natuke veel on lootust nende tuleviku suhtes. Politsei teeb jõupingutusi, et nad kambast lahti haakida," jätkab postitus. "Vargusjuhtumi uurimine jätkub ning samas käib väärteomenetlus ka veel mitme teise annetuskasti varguses osas, mis on Tallinna kesklinnas toime pandud."

Noorem poiss sai kastist kõik punased sendid. Tema ema kompenseeris vähiravifondile 5 eurot.
Vanema poisi saak oli suurem, kuid tema emal ei ole midagi hinge taga.

"Vähiravifondi annetajad on tulnud appi, kasti sisu on meile juba mitmekordselt heastatud ja selles ei olegi enam küsimus," kinnitab fond. "Suur küsimus on kahe noore mehe tulevikus."