22-aastase narkosõltlase ema Cardiffist palus inimestel mitte anda oma pojale ei raha, süüa ega ka riideid, sest usub, et see teeb pojale rohkem kahju kui kasu, vahendas LADbible.

Naine, kes soovis jääda anonüümseks, selgitas intervjuus, et poja aitamise asemel võimaldavad need asjad mehel veelgi pikemalt oma sõltuvust rahastada.

“Mu poeg on narkosõltlane,” tunnistas ta. “Sõltlased vajavad iga tund ja päev uut doosi ega suuda pikaajaliselt mõelda. Nad ei suuda reaalsusega toime tulla. Nad tarbivad narkootikume, et end paremini tunda. Seega, kui te annate mu pojale riideid, hoiate te teda soojas, kui te annate talle süüa, on tal ka sel päeval tänaval elades kõht täis ning kui te annate talle raha, siis võimaldate tal osta narkootikume.”

Naine selgitas, et tema poja elu hakkas vales suunas liikuma varajases teismeeas, kui temast vanemad sõbrad pakkusid talle kanepit.

Ta ütles, et kuigi ta eelnevalt aitas oma poega - pakkus talle kuue kuu üüri raha, et ta saaks sõltuvusest vabaks -, siis poeg ei tunnistanud, et on sõltuvuses ja keeldus talle pakutud abist. Seetõttu ütleski ema karmilt, et nii nagu ka teised narkosõltlased, peab ka tema poeg käima põhjas ära, et ta oleks lõpuks valmis pakutud abi vastu võtma.

“Kuigi te püüate teda lühiajaliselt aidata, võimaldate te mu pojal tegelikult narkootikume edasi tarvitada. Te hoiate ta keha soojana ja täidate tema kõhtu,” rääkis ta. “See parandab aga tema olukorda, mis tähendab, et ta võib uuesti minna ja narkootikume muretseda. Narkomaanid peavad käima põhjas ära.”

Keegi ei sooviks olla selle ema asemel ja see olukord näitab taas, kui keeruline teema kodutute aitamine on. Mõned inimesed väidavad, et kodutute aitamata jätmine on liiga karm ja see on iga inimese enda asi, mida ta annetatud rahaga teeb. Teised aga nõustuvad kodutu mehe emaga, tunnistades, et kodututele raha andmine vaid süvendab probleemi.

Lugeja, mida sina arvad, kas me peaksime kodutuid aitama või tuleks lasta neil põhjas ära käia ja ise abi otsida?