Selle Washingtonis elava abielupaari, kes soovivad jääda anonüümseks, laps eostati kunstliku viljastamise teel, sest paaril ei õnnestunud mitme aasta jooksul lapseootele jääda. Viljastamine õnnestus ja üheksa kuu pärast sündis ilus ja terve poisslaps. Aga varsti selgus, et tema veregrupp ei kattunud kummagi vanemaga.

Isa tegi kohe isadustesti ja ka see test ei näidanud, et tema oma lapse isa oleks. Loomulikult olid lapsevanemad väga ärritunud ja arvasid, et kliinik on mehe sperma viljastamisprotsessil kellegi teise spermaga segamini ajanud.

Selge see, et suur pahandus oli majas. Paar läks oma süüdistustega tagasi kliinikusse, aga seal öeldi, et mitte mingil juhul ei saanud mehe sperma kellegagi vahetusse minna, selline asi ei ole lihtsalt võimalik, pealegi oli mees tollel päeval olnud ainuke valge viljastaja ja laps oli selgelt heleda nahavärviga. Aina segasemaks lugu läks.

Nüüd ei osanud lapse vanemad enam muud teha kui lasid pojale teha põhjaliku geneetilise testi.

Tulemused olid äärmiselt jahmatavad. Lapse isa oli geneetilise testi järgi… tema onu. Tema isa kaksikvend. Siit võiks kerida üles kohutava draama — naine magas oma mehe kaksikvennaga? Ja veel vahetult enne kunstlikku viljastamist?!

Aga lugu on tegelikult veelgi keerulisem, sest mehel ei olnud tegelikult venda. Nimelt mehe kaksikvend ei sündinud kunagi. See kaksikvend isegi ei arenenud ema üsas lõpuni ja nii sai teine kaksikvend ehk siis loo peategelane ka tema DNA endale. Seda nimetatakse n-ö kimääri (kes ei mäleta, siis Vana-Kreeka mütoloogias on see olend, kes on eestpoolt lõvi, tagantpoolt madu ja keskelt kits) sündroomiks, mis tähendab, et ühel inimesel on kaks DNA-d. Seda avastatakse haruharva, kuigi tänapäeval arvatakse, et selline kõrvalekalle võib esineda lausa igal kaheksandal vastsündinul.

Eelkirjeldatud juhtum oli esimene maailmas, kus mees kukkus isadustestil läbi põhjusel, et ta on n-ö kimäär. Aga sellegipoolest ei maksa väga hoogu minna ja väita edaspidi meestele, kes isadustesti järgi pole oma lapse isad, ausa näoga, et lapse isa on tegelikult mehe sündimata jäänud kaksikvend, kes elab tema sees. Paraku on ikka palju sagedasemad need juhtumid, kus naisel endal on midagi varjata…

Allikad: Daily Mail, She Knows